Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Financie, Sociálne dávky - POJDE MATERSKA HORE MA IST NA MINIMALNU MZDU VIETE NIECO ???

od katelara » Uto Sep 08, 2009 4:04 pm

mataka píše:Ahojte teraz nam ze vraj zvysili matersku o 5 eur ,neviem ci to aj unesem ,ale minimalna mzda to asi nebude nikdy ,lebo dochodky su prednejsie nemam nic proti dochodcom ,ale aby mali viac a pritom nepotrbuju nic ja to vidim na nasej babke :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: jedna fertucha na mesiac a ides a muz robi od rana do vecera ani doma neni aby sme vyzili ,to tiez nieje spravne ,cely den neni s malym ani ho nevidi poriadne.My si s tym nepomozeme ,ja doprajem nasim politikom zit z almuzny ktoru dostavame my,zachvilu by skapali sorry za vyraz ,ale co sa uz tu deje to nieje normalne :!: :!: :!: :!: :!: Strasne ma to jeduje :evil: :evil: :evil: :evil:

Hmmm neni babka ako babka. Moja svokra keby mala dôchodok 1000€ aj tak má málo!!!! Ja si nedovolím toľko kúpiť na seba ako ona. A Keď som sa jej spýtala načo jej to je, tak mi povedala, že veď potom to ostane Tebe. No ja budem nosiť oblečenie po 73 ročnej, to isto!!! Ona by bolo chorá keby si niečo na seba každý mesiac nekúpila.
No a aby som nezabudla, zábavy pre osamelých to je jej partia. No tak uznate, že čo mi by sme chceli, keď oni majú takéto požiadavky.
Ja už materskú nepoberám,ale keby ju zvýšili by urobili dobre.
Potom sa čudujú, že je málo deti!!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Uto Sep 08, 2009 5:50 pm

mataka píše:Ahojte teraz nam ze vraj zvysili matersku o 5 eur ,neviem ci to aj unesem ,ale minimalna mzda to asi nebude nikdy ,lebo dochodky su prednejsie nemam nic proti dochodcom ,ale aby mali viac a pritom nepotrbuju nic ja to vidim na nasej babke :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: jedna fertucha na mesiac a ides a muz robi od rana do vecera ani doma neni aby sme vyzili ,to tiez nieje spravne ,cely den neni s malym ani ho nevidi poriadne.My si s tym nepomozeme ,ja doprajem nasim politikom zit z almuzny ktoru dostavame my,zachvilu by skapali sorry za vyraz ,ale co sa uz tu deje to nieje normalne :!: :!: :!: :!: :!: Strasne ma to jeduje :evil: :evil: :evil: :evil:

to stymi dochodkami som spomenula doma,booooze mam doma dvoch seniorov to ste si mali vypocut.ale vpodstate mali pravdu.oni si cely zivot sporily do statnej kasy na dochodky a fakt je ze nie su tiez strasne velke (na to ze odrobili cely zivot).a mamicky na materskej?ocino povedal ze im vecsinou davaju peniazky" zadarmo"mal zase v niecom pravdu lebo teraz je velmi vela mladych mamin ktore pred materskou nikdy nerobili.niektore staty nemaju matersku vobec alebo maju viac ale iba pol roka a potom maminy nedostanu ani korunu.je to haluzne aj ja som na materskej ale na tomto nieco bude
Naposledy upravil natusa dňa Str Sep 09, 2009 7:27 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nanaaa » Uto Sep 08, 2009 6:09 pm

Tu je o tom síce dlhá, ale zaujímavá debata.

http://www.modrykonik.sk/forum/show.php ... upOffset=0

Ja neverím tomu, že sa zvýši. :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Uto Sep 08, 2009 9:15 pm

ja som bola za toto nenormalne vytocena--zena ktorej sa narodilo mimi po roku 2009 nemoze ist na brigadu,a dochodca ma vyssi dochodok este aj robit moze?no slak ma ide trafit. Takisto nemam nic proti dochodcom,ale toto ma dozralo :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martuskab » Uto Sep 08, 2009 10:29 pm

natusa píše:

to stymi dochodkami som spomenula doma,booooze mam doma dvoch seniorov to ste si mali vypocut.ale vpodstate mali pravdu.oni si cely zivot sporily do statnej kasy na dochodky a fakt je ze nie su tiez strasne velke (na to ze odrobili cely zivot).a mamicky na materskej?ocino povedal ze im vecsinou davaju peniazky" zadarmo"mal zase v niecom pravdu lebo teraz je velmi vela mladich mamin ktore pred materskou nikdy nerobili.niektore staty nemaju matersku vobec alebo maju viac ale iba pol roka a potom maminy nedostanu ani korunu.je to haluzne aj ja som na materskej ale na tomto nieco bude

Natuska ako vždy s tebou súhlasím.
V Taliansku žena na materskej dostane 800 €,ale iba šesť mesiacov...
Takže je to super iba túto dobu,potom nedostanú nič....pýtala som sa ako žijú potom ? z čoho? Každý sa musí o to postarať sám.

Ale to,že by sa materská mala vyšplhať na min. mzdu sa hovorí dlho...no neviem ,či z toho niečo bude.
Nechcem byť pesimista,ale neverím že to bude tak skoro.... :?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Str Sep 09, 2009 12:24 am

ahojko natuska ma pravdu ale nieje to iba v taliansku ale aj v nemecku a irsku pol roka a dost
Katka (Katelara) dobre si ma pobavila aspon som sa zasmiala
Kedze som nacrtla tuto temu aj ja som z toho zna chutena a myslim ze nam z toho nic nekapne no ale tesit sa mozme .... ale ak by predsa tak si mozme vziat este jednu pozicku na nas nedokonceny dom to by mala byt v poradi tretia .... panecku len nech ju zdvihnu pretoze naveky budem u rodicov a nikdy nedostaviam....este teraz sa smejem Katka z tvojho prispevku!!!!ozaj cool!!!zabila si to!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Str Sep 09, 2009 7:24 am

kriskovalud píše:ahojko natuska ma pravdu ale nieje to iba v taliansku ale aj v nemecku a irsku pol roka a dost
Katka (Katelara) dobre si ma pobavila aspon som sa zasmiala
Kedze som nacrtla tuto temu aj ja som z toho zna chutena a myslim ze nam z toho nic nekapne no ale tesit sa mozme .... ale ak by predsa tak si mozme vziat este jednu pozicku na nas nedokonceny dom to by mala byt v poradi tretia .... panecku len nech ju zdvihnu pretoze naveky budem u rodicov a nikdy nedostaviam....este teraz sa smejem Katka z tvojho prispevku!!!!ozaj cool!!!zabila si to!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

noooo keby si sa spoliehala na matersku tak je s teba jednoznacne bezdomovec :lol: :lol: :lol: :lol:
pan Mečiar raz povedal ze zene na materskej stacia teplaky ,co ine potrebuje.ja ked som to pocula skoro letel pan Mečiar aj s nasim televizorom von oknom :wink:
v roku 1996 som bola na materskej s prvou dcerou vtedy bola materska 1480sk.a za 13rokov ju zvysili sotva o 3000,myslim si ze sa do vyšin nevysplha.videli ste ze by matky na materkej viedli demonstacie :wink: dochotci,lekari a ja neviem este kto to robia a potom aj ieco maju ale kedze matky na to cas NEMAJU!pisu na net a to prd pomoze :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Str Sep 09, 2009 10:05 am

pozrite si najnovšiu správu na www.sme.sk, je to hneď na hlavnej stránke, materský príspevok sa zvýši, ale nie každému.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Str Sep 09, 2009 10:40 am

kamka277 píše:pozrite si najnovšiu správu na www.sme.sk, je to hneď na hlavnej stránke, materský príspevok sa zvýši, ale nie každému.

no pekne čitala som...
ja vravim ze ten nas dedko ma vzdy pravdu a uz to ´tu je!.
ale to bude čurbes na uradoch ,chcela by som vidiet nasich romskych spoluobcanov ako sa k tomu postavia oni. :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od jania21 » Pia Sep 11, 2009 5:33 pm

nic som na tej stranke nenasla.kde to tam je?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Pia Sep 11, 2009 6:01 pm

Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Pia Sep 11, 2009 6:03 pm

jania21 píše:nic som na tej stranke nenasla.kde to tam je?

daj si www.sme.sk a skus este raz mne to tam neslo ties koli tej bodke na konci ,ked som to okopirovala tak mi to nezobralo ale bez bodky ano:wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od jania21 » Pia Sep 11, 2009 6:37 pm

uz som to citala.takze ak ma dieta.tak to nedostane pokial nieje skoro rok samoplatca alebo nema odrobene.len neviem ci v kuse 270 platenych ako samoplatca alebo v praci.alebo aj prerusovane ze vystriedala viac robot.ako ja.rok som bola tu ako samoplatca lebo som robila v cechach a potom som asi 2 mesiace som robila tu na slovensku a otehotnela som.na pn som bola do 5 mesiaca.a potom som dostala vypoved.tak to dostanem alebo nie?som s toho blazon
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Pia Sep 11, 2009 7:02 pm

a platila ste si dobrovolné nemocenské poistenie tu na Slovensku, keď ste boli zamestnaná v Čechách, alebo iba povinné zdravotné poistenie - lebo v tom je rozdiel.

V posledných dvoch rokoch treba byť zamestnaný 270 dní /alebo si platiť nemocenské/ a určite to nemusí byť nepretržite a určite to nemusí byť v jednom zamestnaní. Či však do toho ide aj zamestnanie v inej krajine netuším.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Pia Sep 11, 2009 8:17 pm

ono je to dost jednoduche ,ak ste dostavali nejake percenta platu prveho pol roka materskej tak mate narok aj na vysiu matersku.ak ste poberali odzaciatku tolko isto tak nebudete mat zvysenu.neviem to napisat tak odborne dufam ze pochopite :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť