smisova píše:Aj ja som pokrstená a všetko. Ale netrúfam si tvrdiť že boh existuje a v poslednej dobe prestávam veriť. Verím však že je niečo medzi nebom a zemou a možno túto neznámu silu si ľudia nazvali bohomnetuším......ale ak je tak sa pýtam: kde bol boh ked sa mi zabil na motorke 18 ročný bratanec čo mi bol ako brat

sisu22 píše:martinka74 píše:Je to naozaj strasne a nikdy by som to nechcela zazit a nezelam to naozaj nikomu.Aj ja som mala jedneho kamarata ,ktory zomrel na rakovinu do poslednej chvile s nou bojoval a snazil sa ju porazit.zomrel ,ked vlaste zacinal zit ,mal osemnast rokov.Potom ma clovel naozaj pravo pytat sa ked je spravodlivost,nie?
ja som sa prvykrat pytala,kde je spravodlivy Boh,ked moj otec,este nemal ani 50r. pred 4 rokmi ochorel,za 2 tyzdne total schudol a za 3 tyzdne v nemocnici zomrel.Pred tym nemal ziadne zdravotne problemy,nic ho nebolelo.opat chytra starka,ze on tam chce mat aj dobreho cloveka-otec bol hrozny dobracisko,kazdy ho mal rad.

inguli píše:sisu22 píše:martinka74 píše:Je to naozaj strasne a nikdy by som to nechcela zazit a nezelam to naozaj nikomu.Aj ja som mala jedneho kamarata ,ktory zomrel na rakovinu do poslednej chvile s nou bojoval a snazil sa ju porazit.zomrel ,ked vlaste zacinal zit ,mal osemnast rokov.Potom ma clovel naozaj pravo pytat sa ked je spravodlivost,nie?
ja som sa prvykrat pytala,kde je spravodlivy Boh,ked moj otec,este nemal ani 50r. pred 4 rokmi ochorel,za 2 tyzdne total schudol a za 3 tyzdne v nemocnici zomrel.Pred tym nemal ziadne zdravotne problemy,nic ho nebolelo.opat chytra starka,ze on tam chce mat aj dobreho cloveka-otec bol hrozny dobracisko,kazdy ho mal rad.
ja tiez som verila v boha cele detstvo som presedela v kostole/ byvali sme hned vedla cintorina a kostola/ mala som prve svate pr. aj birmovku a vydavala som sa pred oltarom ...manzelstvo skrachovalo:( dostala som sa do podnajmu zo svojho domu so svojim dietatom...nemala pracu len kopu starosti sudy policia bsm atd
kde bol vtedy neviem?ale vravi sa pride aj to dobree boh vie co preco sa stava..
nasla som manzela dobreho...mam zdrave deti dve:) a mohla by som sa radovat .alee manzel prave dnes bol posledny krat v praci ja nemam kam do prace po materskej... moja mama stratila tiez pracu brat ma problemi a a otcovi zistili pred vyse rokom rakovinu prostaty...
ja si myslim ze malo ludi si moze povedat zijem stastny zivot...mame samozrejme radost so svojich deti ale nemoze byt clovek asi nikdy dokonale stastny a vzdy musia byt problemy a clovek musi mat strach staaaale/mozno som trochu odbocila od temy/
dnes uz do kostola nechodim nevravim ze uz neverim len som na tom asi podobne ako sisu

sisu22 píše:smisova píše:Aj ja som pokrstená a všetko. Ale netrúfam si tvrdiť že boh existuje a v poslednej dobe prestávam veriť. Verím však že je niečo medzi nebom a zemou a možno túto neznámu silu si ľudia nazvali bohomnetuším......ale ak je tak sa pýtam: kde bol boh ked sa mi zabil na motorke 18 ročný bratanec čo mi bol ako brat
hm,kde bol Boh ked sa mi zabil 22 rocny bratranec?![]()
ja viem,ze sa neda,vsetko zle "zvadzat" na niekoho,obcas si ludia za svoje mozu sami,ale proste mi furt lezi na srdci,ze zomieraju deti hladom,na rozne choroby,grazli zabijaju ludi,a proste to tak je,a v kostole budu babky spievat,aky je milosrdny,spravodlivy

sisu22 píše:inguli píše:sisu22 píše:martinka74 píše:Je to naozaj strasne a nikdy by som to nechcela zazit a nezelam to naozaj nikomu.Aj ja som mala jedneho kamarata ,ktory zomrel na rakovinu do poslednej chvile s nou bojoval a snazil sa ju porazit.zomrel ,ked vlaste zacinal zit ,mal osemnast rokov.Potom ma clovel naozaj pravo pytat sa ked je spravodlivost,nie?
ja tiez som verila v boha cele detstvo som presedela v kostole/ byvali sme hned vedla cintorina a kostola/ mala som prve svate pr. aj birmovku a vydavala som sa pred oltarom ...manzelstvo skrachovalo:( dostala som sa do podnajmu zo svojho domu so svojim dietatom...nemala pracu len kopu starosti sudy policia bsm atd
kde bol vtedy neviem?ale vravi sa pride aj to dobree boh vie co preco sa stava..
nasla som manzela dobreho...mam zdrave deti dve:) a mohla by som sa radovat .alee manzel prave dnes bol posledny krat v praci ja nemam kam do prace po materskej... moja mama stratila tiez pracu brat ma problemi a a otcovi zistili pred vyse rokom rakovinu prostaty...
ja si myslim ze malo ludi si moze povedat zijem stastny zivot...mame samozrejme radost so svojich deti ale nemoze byt clovek asi nikdy dokonale stastny a vzdy musia byt problemy a clovek musi mat strach staaaale/mozno som trochu odbocila od temy/
dnes uz do kostola nechodim nevravim ze uz neverim len som na tom asi podobne ako sisu
nemam co dodat. Je to tazke,pretlkas sa zivotom,a stale sa ti nieco sype pod nohy.

smisova píše:sisu22 píše:smisova píše:Aj ja som pokrstená a všetko. Ale netrúfam si tvrdiť že boh existuje a v poslednej dobe prestávam veriť. Verím však že je niečo medzi nebom a zemou a možno túto neznámu silu si ľudia nazvali bohomnetuším......ale ak je tak sa pýtam: kde bol boh ked sa mi zabil na motorke 18 ročný bratanec čo mi bol ako brat
ja viem,ze sa neda,vsetko zle "zvadzat" na niekoho,obcas si ludia za svoje mozu sami,ale proste mi furt lezi na srdci,ze zomieraju deti hladom,na rozne choroby,grazli zabijaju ludi,a proste to tak je,a v kostole budu babky spievat,aky je milosrdny,spravodlivy
v dnešnej dobe to ale ani v kostole nie je takmer o bohu, babky sú zmanipulované a keby im farár povedal aby mu dali celý dôchodok lebo cirkev nemá peniaze tak neváhajú a v momente mu ho dajú...a pre to ja už do kostola nechodím

smisova píše:sisu22 píše:inguli píše:sisu22 píše:martinka74 píše:Je to naozaj strasne a nikdy by som to nechcela zazit a nezelam to naozaj nikomu.Aj ja som mala jedneho kamarata ,ktory zomrel na rakovinu do poslednej chvile s nou bojoval a snazil sa ju porazit.zomrel ,ked vlaste zacinal zit ,mal osemnast rokov.Potom ma clovel naozaj pravo pytat sa ked je spravodlivost,nie?
nemam co dodat. Je to tazke,pretlkas sa zivotom,a stale sa ti nieco sype pod nohy.
ale to nás boh skúša........povedala by moja babka

smisova píše:sisu22 píše:smisova píše:Aj ja som pokrstená a všetko. Ale netrúfam si tvrdiť že boh existuje a v poslednej dobe prestávam veriť. Verím však že je niečo medzi nebom a zemou a možno túto neznámu silu si ľudia nazvali bohomnetuším......ale ak je tak sa pýtam: kde bol boh ked sa mi zabil na motorke 18 ročný bratanec čo mi bol ako brat
v dnešnej dobe to ale ani v kostole nie je takmer o bohu, babky sú zmanipulované a keby im farár povedal aby mu dali celý dôchodok lebo cirkev nemá peniaze tak neváhajú a v momente mu ho dajú...a pre to ja už do kostola nechodím

smisova píše:u nás sa robila zbierka na opravu kostola a dostali peniaze aj z obecného úradu, ked sme sa pýtali starostky kde zobrala obec peniaze na takéto niečo, povedala že mali bokom....ale na preliezky pre deti ktoré sľubuje už 5 rokov peniaze nemá

martuskab píše:smisova píše:u nás sa robila zbierka na opravu kostola a dostali peniaze aj z obecného úradu, ked sme sa pýtali starostky kde zobrala obec peniaze na takéto niečo, povedala že mali bokom....ale na preliezky pre deti ktoré sľubuje už 5 rokov peniaze nemá
Je to tak ...
A pritom cirkev má viac majetku ako si dokážeme predstaviť.