Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - zaruka na novy tovar

od 22Evka22 » Štv Okt 21, 2010 8:47 pm

sandras píše:ja mam veci NEXT len z aukcie od jednej predavajucej a vydražila som za smiešnu cenu ... teda primeranú tomu, kolko next stojí v UK ... a riskla som aj to, že to bude trošku velké, ved deti dosrastú, radšej som vzala väčšie. Nemala som problem, veci boli nove, neičo už bez vsačiek. Ale za tie predražené ceny, čo to predavaju bežne (1,5 až 2x tak drahé ako v UK) by som to teda nekupila bez zaruky a dokladu.

navyše, nie som si istá, či vobec NEXT schvaluje takéto praktiky. Určite nie je povolené davať si na stránku fotky stiahnuté z ich oficiálnej stránky. Ajnapríklad Bonprix vyslovene zakazuje dalšiu distribúciu ich tovaru, Quelle davalo vybraným obchodníkom ponuku na spoluprácu a predávať mohli len ako oficiálni spolupracovníci, tovar dostávali lacnejšie a predávať smeli len za ceny uvedené v katalogu! Nie vyššie! Tiež mali iné podmienky ohladne vrátenia tovaru ... nie 10 dní ale celý mesiac a zákazník tovar smel najskor vyskúšať a ak nesadol, mohol ho neprebrať, prípade aj do 10 dní distributorovi vrátiť ... takže všetko s da, ak sa to robí oficiálne a na zmluvy. Ale načierno samozrejme nie ...

Svata pravda,,porusuju jeden zakon za druhym,,obohacuju sa na druhych.
Dufam,,ze takymto sa budem vyhybat a nenarazim na taku,,lebo to nedopadne pre nu dobre.Vsetko dobre sandras a dakujem za tvoj nazor,,ktorym si ma podporila a potesila.Aspom viem,ze nie som sama s takymto rozmyslanim.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Okt 21, 2010 9:10 pm

22Evka22 píše:
sandras píše:ja mam veci NEXT len z aukcie od jednej predavajucej a vydražila som za smiešnu cenu ... teda primeranú tomu, kolko next stojí v UK ... a riskla som aj to, že to bude trošku velké, ved deti dosrastú, radšej som vzala väčšie. Nemala som problem, veci boli nove, neičo už bez vsačiek. Ale za tie predražené ceny, čo to predavaju bežne (1,5 až 2x tak drahé ako v UK) by som to teda nekupila bez zaruky a dokladu.

navyše, nie som si istá, či vobec NEXT schvaluje takéto praktiky. Určite nie je povolené davať si na stránku fotky stiahnuté z ich oficiálnej stránky. Ajnapríklad Bonprix vyslovene zakazuje dalšiu distribúciu ich tovaru, Quelle davalo vybraným obchodníkom ponuku na spoluprácu a predávať mohli len ako oficiálni spolupracovníci, tovar dostávali lacnejšie a predávať smeli len za ceny uvedené v katalogu! Nie vyššie! Tiež mali iné podmienky ohladne vrátenia tovaru ... nie 10 dní ale celý mesiac a zákazník tovar smel najskor vyskúšať a ak nesadol, mohol ho neprebrať, prípade aj do 10 dní distributorovi vrátiť ... takže všetko s da, ak sa to robí oficiálne a na zmluvy. Ale načierno samozrejme nie ...

Svata pravda,,porusuju jeden zakon za druhym,,obohacuju sa na druhych.
Dufam,,ze takymto sa budem vyhybat a nenarazim na taku,,lebo to nedopadne pre nu dobre.Vsetko dobre sandras a dakujem za tvoj nazor,,ktorym si ma podporila a potesila.Aspom viem,ze nie som sama s takymto rozmyslanim.

tak to co tu pisete je tak ako pisete..
ani ja som nikde nepisala ze robia spravnu vec alebo ze podporujem ich predaj na cierno...
ja som narazala nato ze ak netreba ak mne neublizili so svojim predajom tak naco sa do nich navazat a nahlasovat ich niekde :roll: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Štv Okt 21, 2010 9:35 pm

inguli s cati mas aj pravdu ale raz padne kosa na kamen!!!

a dotycne si ponesu nasledky same!!!A oni by mali vediet dokedy sa to takto da raz natrafia na niekoho kto si ich podda. :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Okt 21, 2010 10:25 pm

kriskovalud píše:inguli s cati mas aj pravdu ale raz padne kosa na kamen!!!

a dotycne si ponesu nasledky same!!!A oni by mali vediet dokedy sa to takto da raz natrafia na niekoho kto si ich podda. :cry:

ano asi tak nejako... :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lubica2403 » Pia Okt 22, 2010 9:21 am

Ešte jedna stránka veci - takéto "podnikanie" je nefér aj voči tým,ktorí podnikajú na živnosť,pretože ako potom môžu konkurovať "čiernym podnikateľkám", keď musia do ceny tovaru zahrnúť aj náklady na živnosť a príjem z predaja nemajú len ako "privyrobenie",ale ako zárobok na živobytie?

To znamená, že tu nemá platiť heslo "ži a nechaj žiť" - to tak akurát z pohľadu zákazníka,ktorý má možno šťastie a kúpi lacno a nepotrebuje riešiť výmenu ani reklamáciu.Ale ak to zákazník vidí len takto, tiež to nie je v poriadku.

Prikláňam sa k názoru, že takýto predaj jednoznačne nie je seriózny.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Pia Okt 22, 2010 10:55 am

lubica2403 píše:Ešte jedna stránka veci - takéto "podnikanie" je nefér aj voči tým,ktorí podnikajú na živnosť,pretože ako potom môžu konkurovať "čiernym podnikateľkám", keď musia do ceny tovaru zahrnúť aj náklady na živnosť a príjem z predaja nemajú len ako "privyrobenie",ale ako zárobok na živobytie?

To znamená, že tu nemá platiť heslo "ži a nechaj žiť" - to tak akurát z pohľadu zákazníka,ktorý má možno šťastie a kúpi lacno a nepotrebuje riešiť výmenu ani reklamáciu.Ale ak to zákazník vidí len takto, tiež to nie je v poriadku.

rozhodne to vam ako podnikatelke na zivnost nerobi dobre ani ja by som keby som bola podnikatelkou sa z toho netesila...
kolko ludi tolko nazorov a kazdy ma iny postoj k veci..
u mna plati nadalej heslo..
je ci nieje v poriadku.. je to moj nazor
.. tu uvidite nejaku dotycnu ktora predava nacierno a sup idete ju udat nahlasit?
je jedna vec pisat o niecom a druha konat!
nepodporujem predaj na cierno ani ja!ale rozhodne to neidem riesit len preto lebo mi to skrabe oci..taky ludia su aj boli ..takisto ako klamari a podvodnici...zo sveta ich nikto nezmaze :wink:
ak aj..pridu dalsi
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 12:44 pm

lubica2403 píše:Ešte jedna stránka veci - takéto "podnikanie" je nefér aj voči tým,ktorí podnikajú na živnosť,pretože ako potom môžu konkurovať "čiernym podnikateľkám", keď musia do ceny tovaru zahrnúť aj náklady na živnosť a príjem z predaja nemajú len ako "privyrobenie",ale ako zárobok na živobytie?

jááj Lubica2403..to by ste neboli Vy,keby ste si zrovna nevybrali časť môjho príspevku..apropo,dlho ste tu neboli :shock:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 12:55 pm

ale samozrejme,nie je to fér k podnikateľom...
opakujem ale,že pokiaľ aj nemá živnosť a rieši so mnou reklamáciu,či výmenu,nemám dôvod byť nespokojná a udávať niekoho...myslím to všeobecne,ja osobne nový tovar,hlavne značkový,nekupujem tu,pretože u nás v TN je dosť obchodov,ktoré mávajú super zľavy,takže sa mi neoplatí ani klikať :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 12:56 pm

22Evka22 píše:Janulka,,to je pravda,ale mozem hladat cele dni a nenajdem,,kedze 99% si privyraba predajom tu,,ale kedze ponukaju tovar vo vacsom mnozstve ako privyrobenie mi to nepripada....to mi musis dat za pravdu.Zatial som taky problem nemala ja,,ale kedze sa to tyka mojej rodiny,,tak ma to nastvalo.Nakolko viem,,ze kazda mamina pozera na kazdy cent,,mam setru na materskej,,kamaratky,,,zeny strykov a bratrancov,,takze presne viem,,ako takato mamina rozmysla.A kazda tomu svoju dietatu dopraje vsetko to co mu treba,,hlavne oblecenie,,z ktoreho rychlo vyrasta.
Preto ma to vie nastvat,,urcite pani hrozienko je poctiva,,pozerala som tie vecicky a su velmi pekne,,no skoda,,ze velkost ktoru potrebujeme ma rezervovanu.Ale ako si povedala ,,treba hladat dalej.
Urcite ma teraz ma plno predavajucich v zuboch,,kedze vedia,ze mam pravdu,ale kedze su take neferove a kladu si svoje vlastne podmienky,,ktore si upravuju ako im hodi....

Evka..a Ty si tu niekedy nepredávala nový tovar??
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 1:09 pm

a ešte dodatok :wink:

sama som mala živnosť niekoľko rokov a dobre viem,že je to nákladné prácne,ale ked si zoberieme,aká je dnes doba,je smiešne závidieť kočkám,ked si zarobia 60-100€ mesačne i bez živnosti..keby mali matky dobré materské a celkovo ženy dobrú prácu v rozumnom čase,aby sa vedeli popri tom postarať o deti a domácnosť,nikto by sa neunúval privyrábať si hoc aj takýmto spôsobom :? ale doba je už taká a každý si pomáha ako vie..mnohým fakt nie je čo závidieť :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od horalka99 » Pia Okt 22, 2010 1:47 pm

Dobry den pridam sa aj ja,

napriklad moj pripad je ze pracujem na distributorske zmluvy u dvoch dodavatelov s ktorymi spolupracujem, ale nestalo sa mi ze by som este niekomu neposlala fakturu alebo ho nezobrala naspat a nevratila peniaze, to je to tu naozaj take zle ?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 2:29 pm

horalka99 píše:Dobry den pridam sa aj ja,

napriklad moj pripad je ze pracujem na distributorske zmluvy u dvoch dodavatelov s ktorymi spolupracujem, ale nestalo sa mi ze by som este niekomu neposlala fakturu alebo ho nezobrala naspat a nevratila peniaze, to je to tu naozaj take zle ?

podla mna to tu vôbec nie je zlé :wink: maminy,čo predávajú bez živnosti sa väčšinou snažia ľudom vyhovieť a nerobiť si problémy...aj ked,výnimky sú všade žiaľ :lol: celkovo to tu hodnotím za 2,5 roka,čo tu "pobehujem" kladne a som dosť spokojná :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lubica2403 » Pia Okt 22, 2010 3:49 pm

Vážená Janka81

Vaše príspevky preskakujem - teda pokiaľ v nich necitujete tie moje, takže neviem, o čom hovoríte.

Len dodatok, ku ktorému ste ma inšpirovali - našťastie je na BB ešte stále menej podvodníkov ako hlupákov :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pia Okt 22, 2010 7:07 pm

lubica2403 píše:Vážená Janka81

Vaše príspevky preskakujem - teda pokiaľ v nich necitujete tie moje, takže neviem, o čom hovoríte.

Len dodatok, ku ktorému ste ma inšpirovali - našťastie je na BB ešte stále menej podvodníkov ako hlupákov :wink:

ale lubica2403 :roll: :roll: :roll: citovali ste môj príspevok z prvej strany"ži a nechaj žiť"..žeby skleroza opäť?? :roll: a predpokladám,že hlupákom ste nazvali sama seba,že :?: :wink: pekný večer a niekedy opäť dovi,ked sa Vám bude chcieť po dlhom čase rýpať :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lubica2403 » Pia Okt 22, 2010 8:20 pm

Trošku sa preceňujete - "ži a nechaj žiť" je bežne zaužívané a všeobecne používané vyjadrenie, nie nejaký váš osobný "vynález".
Opakujem - vaše príspevky - ak sa netýkajú konkrétne mňa- ignorujem
A odteraz aj tie, čo sa týkajú mňa :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť