Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Spánok - Co robiť aby bábo prespalo celú noc????

Re: Co robiť aby bábo prespalo celú noc????

od natusa » Pia Jan 02, 2009 7:35 pm

Bambucinka píše:Ahojte maminky, mám 7 mesačného zlatúšika ktorý sa veľmi často v noci budí a hore je už o 5 hodine ráno? Zaspáva o 8 hod.večer a cez den spí cca 2 hodky predobedom a 2 hodky poobede.Ako ho naučiť aby prespal celú noc???? Dakujem vopred za rady.
tak presne toto mam doma aj ja.maly chodi spavat aj skor napr.teraz uz spi.ale inac to iste a ten isty vek.mne sa tak skoro zaspat neda a rano mam este zalepene oci ako strasne sa mi chce spat a to je este v noci hore co papa.este kojim myslela som si ze to je vyhra,pre maleho urcite ale pre mna zabijek.mam dve starsie kocky ani jednu som dlho nekojila a spavali celu noc.uz som skusala asi vsetko a ziadny vysledok
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

od mullka » Sob Jan 03, 2009 9:19 pm

My máme sedem mesiacov, a prvý zúbok sa nám prerezal deň pred Silvestrom. Dovtedy malá spinkala celú noc. Od Silvestra sa jej začali robiť soplíky a začala aj pokašliavať. V piatok sme boli u lekárky a zistila nám zápal priedušiek. Malá je samozrejme takmer celý deň nervózna, a v noci sa budí každú chvíľku. Keď sa darí, tak sa darí...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pon Mar 03, 2008 1:00 am

od Kaciato » Str Jan 07, 2009 1:48 pm

Ahoj, ja mam 7 mes. dcerku a tiez mi nespava celu noc. Davam ju spat okolo siedmej pol osmej, pred tým jej dám krupicovej kase. Vyduje celu flasku, za tým si este potiahne cici. do desiatej sa 3-4 krát zobudí, niekedy jej stačí dať cumllík, niekedy cici a hned zaspi. Potom sa zobudí okolo jednej (niekedy to vynechá a zobudí sa okolo tretej.) to ju nakojím a potom vstáva okolo šiestej - siedmej ako kedy. tiez mi mama hovorila, ze ked jej zacnem davat kasu, prespí celú noc :roll: ale prdičky naší babičky. asi tažko takze aj my vstávame. ono to dúfam prejde. Nasa malá zase nechce spať vo svojej postieľke, spí s nami a to mi lezie krkom. Ak aj vase detičky tak spávajú, alebo spávali prosím vás do akého veku? Dakujem :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 21
Registrovaný: Pon Nov 24, 2008 10:35 am

od sisu22 » Sob Jan 10, 2009 10:07 pm

Kaciato píše:Ahoj, ja mam 7 mes. dcerku a tiez mi nespava celu noc. Davam ju spat okolo siedmej pol osmej, pred tým jej dám krupicovej kase. Vyduje celu flasku, za tým si este potiahne cici. do desiatej sa 3-4 krát zobudí, niekedy jej stačí dať cumllík, niekedy cici a hned zaspi. Potom sa zobudí okolo jednej (niekedy to vynechá a zobudí sa okolo tretej.) to ju nakojím a potom vstáva okolo šiestej - siedmej ako kedy. tiez mi mama hovorila, ze ked jej zacnem davat kasu, prespí celú noc :roll: ale prdičky naší babičky. asi tažko takze aj my vstávame. ono to dúfam prejde. Nasa malá zase nechce spať vo svojej postieľke, spí s nami a to mi lezie krkom. Ak aj vase detičky tak spávajú, alebo spávali prosím vás do akého veku? Dakujem :roll:


kacicko moj maly nana v postielke..ale kamoskin si zvykol v manzlskej,ma 2 roky a stale nechce ist do postielky :roll: podla mna sa babo nebudi len na hlad..pricin je viac... ci uz smad,zly sen, potreba cicitit mamu....alebo jednoducho,nie kazdy ma 100% spanok :roll: ved treba vydrzat,aj ked niekedy je to hrozne,hlavne ked hlava pada a krpec sa smeje ako na pravy obed.... :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od Jamirka » Sob Jan 10, 2009 11:53 pm

Recept na spánok našich drobcov neexistuje :roll:
S prvorodenou dcérkou som spávala do 3 rokov v detskej izbe, ale každá vo svojej posteli. Budila sa aj 8x za noc... Dnes má 6,5 roka a stále chodí aj 3x za noc za mnou do spálne, dôvod si vždy nájde... potvorka - raz prikryť, potom dať pusu... A to ešte pomedzi 5-6 krát ma budí na kojenie 2 ročný synček, ten spí s nami v spálni, ale väčšinou vo svojej postieľke... Len keď už nevládzem od únavy vstávať, tak ho nechám pri mne v posteli :roll: :roll: :roll:
Ale tie chvíľky, keď sa ku mne túli, by som nemenila za nič, a táúnava stojí za to :lol: a toplatí aj o dcérke :lol:
A s denným spánkom mojich krpcov, takisto žiadna sláva. Dcérka prestala cez deň spávať v 2. rokoch... a synček už mátakisto za sebou pár dní, že nespal vôbec... A to večer zaspávajú obaja ažpo deviatej, niekedy aj neskôr... A ráno vstávame okolo 07:00 úplne v pohode, aby sme stihli školu :)
Nezaťažujte sa, koľko spia a nespia, buďte radi, že sú zdraví a nezbední :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 139
Registrovaný: Pia Jan 04, 2008 1:00 am

od sisu22 » Ned Jan 11, 2009 2:48 pm

Jamirka az tak s tebou nesuhlasim :( Spanok je pre deti velmi dolezity,nielen pre zdravie,ale aj pre rast...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od alex » Ned Jan 11, 2009 3:29 pm

Náš malý sa budieval každé 3 hodiny, keďže bol narodený predčasne a zvykol si takto pravidelne papať aj v noci. Samozrejme spával u nás v posteli. No,lenže jedného pekného dňa :) sme si povedali dosť! Ja som malého nekojila, takže v tom bola veľká výhoda, že nebol na mne nalepený a bolo ho ľahšie odnaučiť v podstate od oboch vecí. Keď mal 1r. už aj naša Dr. povedala že by mal prespať celú noc, aby si aj žalúdok oddýchol....malého sme odučili behom týždňa? ani to nie....prvú noc "hučal" hodinu, ale bolo vidieť, že nie od hladu ale od nervov, lebo si nevydobil to čo chcel, ďalší deň sa to opakovalo, ale to sa umúdril už skôr :D maximálne sme mu dali cucnúť trochu čaju....no a po 3-4 dňoch prespal pekne celú noc 8)

Neskôr sme začali s odúčaním spatia u nás v posteli. Ale to išlo tiež rýchlo. Jasne sme mu dali najavo, že on má svoju postielku a my svoju...nezobrali sme ho k sebe a naučil sa aj to. Takto rázne sme ukončili aj uspávania či už na noc alebo na obed. Ale to mal asi 1,5-2r. Bolo to pre nás "utrpenie" pretože to trvalo aj vyše hodiny, a malý iba vymýšlal a spať ani za svet. A akonáhle musel ísť spať sám, do 10 minút pekne spinkal :)

Je to všetko iba o vytrvalosti rodičov, pretože také 2r. dieťa je veľmi šikovné v tom, ako si presadiť svoje stoj čo stoj. takže treba iba pevné nervy :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od Jamirka » Ned Jan 11, 2009 5:05 pm

sisu22 píše:Jamirka az tak s tebou nesuhlasim :( Spanok je pre deti velmi dolezity,nielen pre zdravie,ale aj pre rast...


Sisu, nepochopili sme sa :)
Ja som v žiadnom prípade nechcela povedať, že spánok nie je pre dieťa dôležitý, to v žiadnom prípade :!: :!: :!:
Ja som len chcela napísať, že bohužiaľ niektoré detičky, ako aj tie moje spia dosť málo, a energie majú stále veľa... Niekedy by som im najradšej vybrala baterky :wink: , ale oni dvaja fungujú aj bez nich :twisted: sú to nezmari :lol: , ale hlavne sú zdraví.

A rady a recepty na spanie neexistujú, pretože každé dieťa je individuálne a má iné potreby, aj inú potrebu spánku :!:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 139
Registrovaný: Pia Jan 04, 2008 1:00 am

od sisu22 » Ned Jan 11, 2009 9:35 pm

aha :roll: len mi to jamirka tak s toho tvojho prispevok vyznelo.prepac.
:?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od mini33 » Ned Jan 11, 2009 9:53 pm

Ahojte:-)
Môj synček spinkáva od malinka budil sa len dva krát potom raz a od 5 mesiacov spinkáva celú noc :) A to zaspinká o 20:00 a hore je o pol 7 dám mliečko a tahá ešte do pol 9 9:00 ako kedy...Takže držím Vám palčeky...A skúšali ste kašu? že by ich to na noc viacej zasýtilo?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Pia Feb 15, 2008 1:00 am
Bydlisko: Nemšová

od sisu22 » Ned Jan 11, 2009 9:59 pm

mini33 píše:Ahojte:-)
Môj synček spinkáva od malinka budil sa len dva krát potom raz a od 5 mesiacov spinkáva celú noc :) A to zaspinká o 20:00 a hore je o pol 7 dám mliečko a tahá ešte do pol 9 9:00 ako kedy...Takže držím Vám palčeky...A skúšali ste kašu? že by ich to na noc viacej zasýtilo?


moja to mas prve babo?? lebo aj mne krpec spaval....no zacali ist zubky...a doradovala som sa..... nebudi sa na hlad,ale na bolest...hlavne ked idu do dasien....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od alex » Pon Jan 12, 2009 10:40 am

my sme napr. zúbky nijako nepociťovali :) to až keď malému začali rásť stoličky, to mával tak jednu noc horúčky, až blúznil (hovoril a videl všeličo) ....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1691
Registrovaný: Uto Feb 27, 2007 1:00 am

od 11zdenka11 » Pon Jan 12, 2009 11:04 am

mojej malej visiel prvy zubok ked mala 14 mesiacov a to asi vdacime tomu za si narazila dasno.a druhy zub stolicka.a tiez sme si to riadne vytrpeli .40 horucky mala tyzden.boli sme aj u doktorky a ta nam povedala ze su to tie stolicky.teraz mame vonku pomaly aj ocne ale som rada ze teraz neboli pri nich horucky
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 209
Registrovaný: Pon Mar 17, 2008 1:00 am

od sisu22 » Uto Jan 13, 2009 2:03 pm

alex píše:my sme napr. zúbky nijako nepociťovali :) to až keď malému začali rásť stoličky, to mával tak jednu noc horúčky, až blúznil (hovoril a videl všeličo) ....


prve dva(spodne) som ani ja..az mi cinkla lyzicka :lol: no ale co bolo potom...a o stolickach ani nehovorim..to uz som sa onho aj bala...az sa sponoval :roll: no je to za nami :lol: konecne :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4085
Registrovaný: Uto Máj 13, 2008 12:00 am

od natusa » Štv Jan 15, 2009 7:54 pm

ani mi sme nevedeli o zubkoch az ked boli na svete.maly ma 7mesiacov a ma styri dva spodne a dva vrchne ale asi ocne vyzera ako maly upirik.no a tie neprespane noci uz akosi neriesim dnes som si zdriemla s drobcom aj cez den to je asi jediny sposob ako sa trosku vyspat.a co sa tyka postielky to je tiez strateny pripad,od narodenia spaval v postielke aj ked v noci papal som ho tam prelozila ale akonahle dostal trochu rozumu a prisiem na to ze s nami mu je lepsie postielku nemusi vydiet ani na chvilu este len ju zbada place mysli si asi ze ho tam dam spat.takze ja uz prestavam riesit vsetko.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1327
Registrovaný: Uto Sep 02, 2008 2:29 pm

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť