Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Tehotenstvo - Tehotenstvo a porod

Re: Tehotenstvo a porod

od sandras » Uto Feb 10, 2009 11:09 pm

nanaaa píše:
natusa píše:
majka15 píše:Maminky a buduce maminky na tejto stranke najdete vsetko co potrebujete vediet o tehotenstve a najme o porode.

http://www.tehotenstvo.eu/tehotenstvo/video-porod.htm

babenky ja mam tri deti ale na toto som sa pozerat nemohla brrrrrrrrrrr

Natuša, priznám sa Ti, že ani ja som to nedopozerala.Mne by toto video pred pôrodom asi len prihoršilo.Ale určite veľa maminám pomôže.

no ja som si kukala porody na RTL, čo byva rano Mein Baby... ale tam to nie je take naturalisticke, to ani ja moc nemusíííím ... a každy porod je iny, skor pomože psychofyzicka príprava, aby bola žena pred porodom a aj počas psychicky vyrovnana a nebála sa... a tiež vedieť ako dýchať a ako tlačiť :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od majka15 » Str Feb 11, 2009 9:06 am

bubufo píše:
sisu22 píše:co ste drze :twisted: majka chcela len pomoct :D

a ved pohodeee ved som povedala ze je stranka fajn, aj ja som co to precitala pred porodmi, potom som na operacnom stole hresila na vsetky taketo publikacie a pri normalnom porode taky :D :D :D

Len pre zaujmavost najme pre buduce maminy ,nikoho strasit nechcem :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: Tehotenstvo a porod

od majka15 » Str Feb 11, 2009 9:09 am

nanaaa píše:
natusa píše:
majka15 píše:Maminky a buduce maminky na tejto stranke najdete vsetko co potrebujete vediet o tehotenstve a najme o porode.

http://www.tehotenstvo.eu/tehotenstvo/video-porod.htm

babenky ja mam tri deti ale na toto som sa pozerat nemohla brrrrrrrrrrr

Natuša, priznám sa Ti, že ani ja som to nedopozerala.Mne by toto video pred pôrodom asi len prihoršilo.Ale určite veľa maminám pomôže.

Ni c v zlom ale napisala som o co sa jedna a az potom ste mohly kliknut na link :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od majka15 » Str Feb 11, 2009 9:12 am

cvilinge píše:možno to pomôže po psychickej stránke pred porodom. Ja som mala sekciu a to riadne nečakanú som ani nevedela že už idem rodiť až keď sa ma spýtali na mená,že aké majú dať keď ich vyberú,ale po sekcii to bol des a trvalo to asi 4 mesiace :(

Maminy neberte to za tak vazne,ja tiez mam 2 deticky obe cisarsky rezom a este som nerodila spontannym porodom.
Na tej stranke su aj clanky o tom ake riziko prinasa sekcia ako sa stravovat ake mena dat dietatku a pod,tu neslo len o videa.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Str Feb 11, 2009 10:26 am

majka15 píše:
cvilinge píše:možno to pomôže po psychickej stránke pred porodom. Ja som mala sekciu a to riadne nečakanú som ani nevedela že už idem rodiť až keď sa ma spýtali na mená,že aké majú dať keď ich vyberú,ale po sekcii to bol des a trvalo to asi 4 mesiace :(

Maminy neberte to za tak vazne,ja tiez mam 2 deticky obe cisarsky rezom a este som nerodila spontannym porodom.
Na tej stranke su aj clanky o tom ake riziko prinasa sekcia ako sa stravovat ake mena dat dietatku a pod,tu neslo len o videa.

ja som prve cisarom druhe spontannym, keby ja vedela aky to bude des,
idem aj druhe cisarom :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Str Feb 11, 2009 10:37 am

bubufo píše:
majka15 píše:

tak mne sa zda, že prirozene to nebol žiaden des... no bolesti som mala, hlavne pri synovi, že som skoro vyliezla z kože, ale zasa, pooperačny stav... to bolo horšie. Teda nemala som cisársky, ale 2 operácie brucha a 4 dni som sa nemohla poriadne otočiť. PO porode som na 2. den behala ako srnka :D
Ja som mala pri synovi velmi rýchly porod, cele to trvalo do 3 hodín, o pol druhej mi praskla voda (bez bolestí), pred tretou som dostala bolsti a o 4:25 bol na svete. rano ked soms a zobudila, tak som si chytila brucho, či sa mi to nesnívalo :lol: :lol: :lol:
Pri dcere som mala bolesti 22 hodín,a le zasa dosť mierne, dalo sa vydržať a taky fakt porodne tiež len hodinku ... takže keby dalšie babo, tak sa modlím, nech sa narodí tiež prirodzene
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Str Feb 11, 2009 11:08 am

sak to je jasne, kazda ma inu skusenost,svagrina tiez isla rodit s usmevom,este aj ked mala kontrakcie :D ja som a po porodnici plazila 2 dni v bolestiach ako svina, este mi povedali ze mi nemozu dat nic na urychlenie,lebo by mi mohla prasknut jazva na maternici no supeeeer.
takze ked to uz na mna prislo samozrejme som nevladala uz nic
sestricka mi musela na brucho tlacit, potom som sa mesiac davala do kopy, nieco prirodzene ako mocenie a stolica mi prislo ako najvacsia makacka na svete :wink: som sa po kazdom takomto ukone sla pozriet na syna a ubezpecit sa ze to to stalo a to :D :D , uff som rada,ze to mam za sebou
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzana171717 » Str Feb 11, 2009 1:35 pm

Pozerat take vieda pred porodom je podla mna masochizmus :D ,ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie :wink: ,este ze som si tam nevidela ked som rodila :D :lol:.Rodila som 2x normalne a z toho raz dvojicky.Prvy porod bol des a druhy s epiduralom - uzasny zazitok :lol: .Manzel bol pri porode ale urcite by som mu nedovolila aby mi pozeral medzi nohy :shock: ,sedkal pekne pri mojej hlave.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Str Feb 11, 2009 2:01 pm

zuzana171717 píše:Pozerat take vieda pred porodom je podla mna masochizmus :D ,ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie :wink: ,este ze som si tam nevidela ked som rodila :D :lol:.Rodila som 2x normalne a z toho raz dvojicky.Prvy porod bol des a druhy s epiduralom - uzasny zazitok :lol: .Manzel bol pri porode ale urcite by som mu nedovolila aby mi pozeral medzi nohy :shock: ,sedkal pekne pri mojej hlave.

to asi nikomu nedovolia aby tam cumel :wink: hm si dvojicky rodila normalne?

a je to tak ze ta epidural. analgeza funguje tak ze bolesti trocha citis, teda skor ako tlak ?

ja som mala pri cisari epidural.anestezu, fuj aky blby pocit ked som potom asi hodinu od pasa dole nic necitila :roll: keby ma nikto znasilnil ani neviem :D :D :D
Naposledy upravil bubufo dňa Str Feb 11, 2009 2:12 pm, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od majka15 » Str Feb 11, 2009 2:08 pm

bubufo píše:
majka15 píše:

bubufo aky mas rozdiel medzi detickami,ked si prve rodila cisarskym a druhe spontanne?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od majka15 » Str Feb 11, 2009 2:12 pm

zuzana171717 píše:Pozerat take vieda pred porodom je podla mna masochizmus :D ,ale je to kazdeho slobodne rozhodnutie :wink: ,este ze som si tam nevidela ked som rodila :D :lol:.Rodila som 2x normalne a z toho raz dvojicky.Prvy porod bol des a druhy s epiduralom - uzasny zazitok :lol: .Manzel bol pri porode ale urcite by som mu nedovolila aby mi pozeral medzi nohy :shock: ,sedkal pekne pri mojej hlave.

Zuzanka vies si predstavit ze ta pripravuju na sekciu a za jednym rohom steny krici od bolesti buduca mamina ktora rodi?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bubufo » Str Feb 11, 2009 2:16 pm

majka15 píše:
bubufo píše:
majka15 píše:

bubufo aky mas rozdiel medzi detickami,ked si prve rodila cisarskym a druhe spontanne?

prve ma 6 a druhe 3. prve som musela cisarom lebo som dostala teh.gestozu mi tak vyletel tlak, ze ma okamzite viezli na salu, mala sa narodila predcasne v 32 tyzdni. vazila 1,75kg. druhe tehotensvto prebiehalo oka bez problemov, preto dr. povedal ze neni dovod nerodit spontante, aj ke ja som vzdy bola v tom, ze ked sa raz uz porodi cisarom tak aj dalsie tak.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzana171717 » Str Feb 11, 2009 2:38 pm

majka15 píše:

Zuzanka vies si predstavit ze ta pripravuju na sekciu a za jednym rohom steny krici od bolesti buduca mamina ktora rodi?

Majka uplne ta dokazem pochopit,je to velky stres hlavne pre prvorodicku.Podobne som zazila ked som rodila dvojicky.Boli sme na sale 3 maminy :shock: Dievcata sa narodili predcasne,malinke a mai vsetky mozne komplikacie co s tym suvisia.Ani mi ich neukazali hned ich previezli do detskej nemocnice na jis-ku.Videla som cih az po 4 dnoch ked ma pustili z porodnice. :(
Druhy porod som absolvovala v sukromnej nemocnici a s epiduralom.Povedala som si ze uz nechcem zazit to co prvy krat.Bolo to uzasne rodila som v utulnej malickej miestnosti,celu dobu boli pri mne dvaja lekari,3tri sestricky a detska lekarka. Manzel bol pri mne celu dobu od chvile co sme dorazili do porodnice.Myslim ze v niektorych porodniciach je to tak ze tatino caka vonku a dnu moze ist az ked prabieha samotny porod. Moj manzel somnou absolvoval uplne vsetko,aj do sprchy mi pomahal.A mohol byt pri mne aj po porode,ako dlho chcel.Asi 3 hodiny po porode som ho poslala domov,lebo sa mi chcelo hroooozna spat.Navstevy boli neobmedzene,ziadne pozeranie cez sklo,bol pri nas niekolko hodin kazdy den.Odporucam vsetkym maminkam :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzana171717 » Str Feb 11, 2009 2:49 pm

Bubufo,epidural je velmi fajn,citis ze sa nieco deje ,ale nieje to bolest,len tlaky.Ja so mala najvacsiu hrozu zo zasivania :shock: To bol moj najhorsi zazitok z prveho porodu.Ja by som to porovnala k tomu ked dostanes u zubara umrtvovacku,vsetko citis ale neboli to.Mozno su trochu vacsie bolesti potom ked to prestane ucinkovat,ale da sa to zvladnut.A asi tyzden po porode ma v kuse bolela hlava no nic hrozne urcite to stalo za krasny zazitok z porodu :D
Dvojicky som rodila normalne,bol to velmi dlhy a tazky porod.Museli mi ich vytlacat,mali pomotane pupocne snury.Dvaja mi lezali na bruchu :shock: a tlacili ich von,otrasne.Mala som potrhane svaly na bruchu :cry: a strasne moc ma nastrihli aby isli lahsie von :?
Ani si neviem predstavit ake to musi byt po cisarskom :shock:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od majka15 » Str Feb 11, 2009 2:50 pm

zuzana171717 píše:
majka15 píše:

Majka uplne ta dokazem pochopit,je to velky stres hlavne pre prvorodicku.Podobne som zazila ked som rodila dvojicky.Boli sme na sale 3 maminy :shock: Dievcata sa narodili predcasne,malinke a mai vsetky mozne komplikacie co s tym suvisia.Ani mi ich neukazali hned ich previezli do detskej nemocnice na jis-ku.Videla som cih az po 4 dnoch ked ma pustili z porodnice. :(
Druhy porod som absolvovala v sukromnej nemocnici a s epiduralom.Povedala som si ze uz nechcem zazit to co prvy krat.Bolo to uzasne rodila som v utulnej malickej miestnosti,celu dobu boli pri mne dvaja lekari,3tri sestricky a detska lekarka. Manzel bol pri mne celu dobu od chvile co sme dorazili do porodnice.Myslim ze v niektorych porodniciach je to tak ze tatino caka vonku a dnu moze ist az ked prabieha samotny porod. Moj manzel somnou absolvoval uplne vsetko,aj do sprchy mi pomahal.A mohol byt pri mne aj po porode,ako dlho chcel.Asi 3 hodiny po porode som ho poslala domov,lebo sa mi chcelo hroooozna spat.Navstevy boli neobmedzene,ziadne pozeranie cez sklo,bol pri nas niekolko hodin kazdy den.Odporucam vsetkym maminkam :D
Tak ti ale bolo,ja som si to tiez zelala aby manzel bol pri mne,no on musel cakat na chodbe a prebdel tam celu no od siestej vecera a rano som ho musela poslat domov si troska odychnut,a na obed ked sa vratil si myslel ze ho uz volaju k porodu a sesticka mu podala nasu malynku.
Troska bol sklamany,lebo chcel byt pri mne,no bol rad ze to mam za sebou. :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť