inguli píše:Suuu ale aj vynimky:)Teraz som si vzpomenula na bratranca mal 19 a priatelka 15 ked zacali spolu chodit Ani bratranek nemal este predtym ani ona nemala nikoho.Tak sa lubili ze sa chceli zobrat samozrejme teta o tom ani pocut nechcela bola vedla z nich no oni sa postarali o to aby sa mohli vziat na sestnasku ju vzal kedze ostala tehotna a nie nahodou

Aby som bola strucna zobrali sa bratranec robil na troch miestach o 106 aby mali vsetko podarilo sa im nakoniec byt si kupit maly:)z a teraz ma najstarsi syn 20 ten druhy ma 18 a dcerka ma 8 takze oni to zvladli a to vam poviem SAMI ona ma len matku a ta k nim nikdy az tak velmi nechodila a moja teta ich tiez brala tak tvrdsie" ak do toho sli tak nech sa staraju...Jano je teraz uz sukromnik a manzelka tiez stale nejaku pracu najde aj ked na kratsiu dobu vzdy ale snazi sa takze su aj taketo ozaj vzorne priklady.Hociake problemi sa naskytli oni sa pousmiali riesili a neplakali nikdy nad problemami proste im zavidim obdivujem ich ze takto dopadli som rada lebo dodnes sa maju radi pohadaju sa obcas ale pol hodinu na to sa uz snazia riesit a udobria sa a zivot ide dalej deti maju vsetko a su ako rodicia najstarsi isiel za kuchara je vyuceny a siel na lod robit par mesiacov.....a mohla by som opisovat ich rodinku su dobry oni ozaj to zvladli aj ked verte z nasej rodiny co ich dobre zname nikto v nich neveril nikto

Boli este nezrely aj oni ale sami teda pomocou zivota sa posatvili na nohy.Samozrejme v dnesnej dobe je to tazsie oni maju teraz 36 a Jano 40 takze niesu ako dnesne 18ky my sme boli iny este ja som tiez zacala uz v 17ich pracovat a to v cehach kedze tu som nemohla a dovrsila som 18 a vratila sa na slovensko a tu som nasla a dodnes som vzdy robila niekedy rok na cierno niekedy tri prace som mala naraz upratovanie v madarsku dva dni v tyzdni potom v motoreste zaskocit ked treba na kuchynu a taktiez v jednej malej presso noo peniazky som potrebovala kedze som prave zila sama zo syncekom v podnajme...nooo mne sa zda ze dnesne 17ky 18ky su uz ine aspon co ja tu v okoli poznam tak nehrnu sa do prace velmi...
inguli, tak toto je najkrajší príspevok v celej tejto nezmyselnej diskusii...
tvoj bratranec s rodinkou majú môj veliký obdiv....

klobúk dole pred nimi, že to zvládli, lebo ja nepoznám nikoho, kto by to zvládol... aj ja mám kopu kamošiek, ktoré mali takto skoro detičky, ale ani jedna nebola ešte na to "dospelá"...

a tie deti - no to radšej pomlčím...
môj názor je ten, že dieťa treba až vtedy, keď je človek už vyjašený, vydiskovaný, vybláznený,,, atď a nie vtedy, keď je baba o život zaláskovaná a myslí si, že keď si spraví v 15-16 decko, že je "hééééééééééérečka" a vyvolený ostane s ňou až do smrti a všetko bude bez jediného problémiku... treba zložiť ružovučké okuliarky z očí a až po tom sa odhodlať na dieťa,,,,