Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Financie, Sociálne dávky - POJDE MATERSKA HORE MA IST NA MINIMALNU MZDU VIETE NIECO ???

od natusa » Ned Sep 13, 2009 9:35 pm

adinka33 píše:babenky, bodaj by ste mali pravdu,,,, :o

viete ako moc by som si to priala??? :?:

ja viem ako moc!presne tak ako ja :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od bublinkam » Ned Sep 13, 2009 11:04 pm

dannii píše:no mne materska konci v novembri,tak mne to uz je jedno.ale prajem mamickam,aby sla na zivotne minimum,lebo toto co mame je ubohe :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ale pôjde hore v septembri,tak si ju trošku užiješ :wink: .Neviem síce o koľko,ale niečo určite podvihnú.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Str Sep 16, 2009 7:51 am

Z novely o rod.príspevku som sa ešte dozvedela toto:

Rodičovský príspevok do 2 rokov dieťaťa má vzrásť na 256 eur
BRATISLAVA 3. septembra (SITA) - Rodičovský príspevok pre rodičov, ktorí sa rozhodli pre osobnú starostlivosť o dieťa, stratili svoj pracovný príjem a spĺňajú podmienky nároku na materské, by sa mal zvýšiť do dvoch rokov veku dieťaťa zo súčasných 164,22 eura na 256 eur. Vyplýva to z návrhu zákona o rodičovskom príspevku, ktorý predložilo ministerstvo práce a sociálnych vecí do pripomienkového konania. Po dvoch rokoch veku dieťaťa do jeho troch rokov by táto dávka klesla na 164,22 eura.

viac | 4. septembra 2009

To teda znamená, že napr. ja som sa zbytočne tešila na vyšší rod.príspevok /keďže som pred matersou pracovala 7 rokov, podľa novely zákona som mala naň nárok /. Dcérka má v októbri 2 roky a po 2 rokoch veku dieťaťa sa príspevok dostáva už znížený na pôvodnú terajšiu výšku.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Str Sep 16, 2009 8:04 am

To je pekna blbost,dufajme,ze to v takomto zneni neschvalia.Zaujimalo by ma z akeho dovodu do dvoch rokov.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Str Sep 16, 2009 9:36 am

no to nemyslia vazne to by ma fakt napalili asi idem napisat list p. Tomanovej ze co to stvara za debilini ona si mysli ze 2rocne dieta potrebuje asi viacej ako 3rocne
oni asi nerozmyslaju a robia si z huby bordel :x :x :x
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Str Sep 16, 2009 10:01 am

martinka74 píše:To je pekna blbost,dufajme,ze to v takomto zneni neschvalia.Zaujimalo by ma z akeho dovodu do dvoch rokov.

No dôvod to má iba jeden: Aby sa naša sociálna vláda mohla pochváliť pred celým svetom aký úžasný krok urobila, lebo zvýšila rodičovský príspevok. Čo na tom, že sa bude týkať iba 1/3 poberateľov rod.príspevku. Totižto 1/3 mamičiek má dieťa vo veku 2-3 roky, 1/3 /možno aj viac/mamičiek pred materskou nepracovala alebo išla z materskej do materskej. Takže bohvieaký slávny krok to neni, skôr by som povedala - diskriminačný. A najlepšie na tom je, že ženy, ktoré majú teraz deti od 2-3 rokov a nie sú to ich prvé deti, nedostali ani zvýšené pôrodné a nemajú ani nárok na vyšší RP. Tí, čo ho dostali, majú aj teraz nárok na zvýšenie. Úplne logické, nie?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Str Sep 16, 2009 10:19 am

No dôvod to má iba jeden: Aby sa naša sociálna vláda mohla pochváliť pred celým svetom aký úžasný krok urobila, lebo zvýšila rodičovský príspevok. Čo na tom, že sa bude týkať iba 1/3 poberateľov rod.príspevku. Totižto 1/3 mamičiek má dieťa vo veku 2-3 roky, 1/3 /možno aj viac/mamičiek pred materskou nepracovala alebo išla z materskej do materskej. Takže bohvieaký slávny krok to neni, skôr by som povedala - diskriminačný. A najlepšie na tom je, že ženy, ktoré majú teraz deti od 2-3 rokov a nie sú to ich prvé deti, nedostali ani zvýšené pôrodné a nemajú ani nárok na vyšší RP. Tí, čo ho dostali, majú aj teraz nárok na zvýšenie. Úplne logické, nie?[/quote]

Tak o diskriminacii mi nieco hovorte.My sme na druheho syna nedostali tiez nic,manzelove je to sice prve dieta ale moje druhe takze nic.Dokonca si nemoze uplatnit ani odpocitatelnu polozku z dani na mna a deti,lebo podla nasej vlady zaraba "privela" a nema na to narok.Ale to, kolko odvedie tomuto statu uz nezaujima nikoho.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kamka277 » Str Sep 16, 2009 10:35 am

No ja fakt nemám slov...Len dúfam, že to nebude pravda, že po dvoch rokoch dieťaťa sa príspevok zníži na pôvodnú sumu. Neviem od kedy to bude platiť, ale ako poznám našu vládu, tak najskôr od januára 2010 :!: Moja malá bude mať v apríli 2 roky, ale čo ako vravíte, do troch rokov je dieťa menejcenné ako dieťa vo veku 1-2 roky :?: My sme na prvé aj druhé dieťa dostali štandardný príspevok a niekto má to šťastie, že dostane 3x po 20 000tis., ak stihne mať tri deti, pokial vláda ,,rozdáva" peniaze. To je logika, to vám poviem :cry: A ešte aj zvýšená materská, resp. rodič. príspevok. My, čo už mám staršie deti, máme v tomto smolu. Veď sa blížia voľby, tak treba aspoň niekomu prilepšiť, aby sa nepovedalo :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Str Sep 16, 2009 11:46 am

baby, veru tak, ako som uz predtym pisala, na prostredneho mi zobrali v jeho 16.mesiaci zivota rodicovsky,,, :x

kedze toho najstarsieho mam z 1.manzelstva, tiez sa mi nepocital druhorodeny ako "prvorodeny", hoci je prvorodeny mojho terajsieho manzela... cize zas to bola smola... :cry:

ked odsuhlasili prispevok na 2.dieta, tak ten druhy mal uz zopar mesiacikov,,, :?

a nakoniec som zostala tretikrat tehotna, porodila najmladsieho a po 3 ci 4 mesiacoch odsuhlasili prispevok aj na 3.dieta,,, :evil:

no tak uuuuuuuuuuuuuuuuzas ako som to vsetko dobre "stihla"... :cry: :cry: :cry:

a teraz este aj toto.... :shock: :shock: :shock:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Str Sep 16, 2009 11:59 am

adinka ked sa dari ...tak sa dari ... :x
Ja tiez niesom na tom lepsie kedze prvorodickam pridali koncom roka ja rodila zaciatkom potom schvalili aj pri druhom ja som akurat porodila a ked schvalia do 2rokov vyssiu matersku tak to pre mna nebude ani rok ale dufam ze pri tretom dostanem vsetko a ujde sa mi mozno aj troska viac.....ale coho este tak to neviem.
to ma zase tmavsia rasa vyhodu ked rodi kazdy rok vzdy sa jej ujde o nieco viac ide ma porazit!!! :twisted:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Str Sep 16, 2009 12:11 pm

adinka33 píše:baby, veru tak, ako som uz predtym pisala, na prostredneho mi zobrali v jeho 16.mesiaci zivota rodicovsky,,, :x

kedze toho najstarsieho mam z 1.manzelstva, tiez sa mi nepocital druhorodeny ako "prvorodeny", hoci je prvorodeny mojho terajsieho manzela... cize zas to bola smola... :cry:

ked odsuhlasili prispevok na 2.dieta, tak ten druhy mal uz zopar mesiacikov,,, :?

a nakoniec som zostala tretikrat tehotna, porodila najmladsieho a po 3 ci 4 mesiacoch odsuhlasili prispevok aj na 3.dieta,,, :evil:

no tak uuuuuuuuuuuuuuuuzas ako som to vsetko dobre "stihla"... :cry: :cry: :cry:

a teraz este aj toto.... :shock: :shock: :shock:

presne takto som to mala aj ja len by ma zaujemalo keby manzel isiel na matersku ci by dostalo dieta 20000tis prispevok,lebo tie peniaze boli pre prverodene dieta nie pre matku takze keby to bolo prvorodene dieta mojho manzela a ostal by s nim na materskej tak by ich mal dostat ci nie:)??? inac tiez ma to o vlas obehlo moja znama mala dieta "na rychlovku"po mesacnej znamosti este nemala ani osemnast,cize odrobene nic ani sKolu nedokoncila ale peniaze dostala tak to bola ta spravodlivost!
malo by to byt tak s tymi odrobenymi rokmi,ale do troch rokou ako je materska.aj ked si na druhej alebo tretej materskej ked si pred prvou robila mala by si dostat vysiu matersku,lebo si opdvadzala statu prachy.a tie co nemaju odrobene maju proste smolu potom by urcite osoby aj isli robit a nie len rodili deti!teda aspom keby chceli mat dalsiu matersku vyssiu!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Str Sep 16, 2009 12:17 pm

baby nepojdeme aj my maminky normalne demonstrovat :?: :?: :?:

ved ked mozu ist lekari, sestricky, dochodci,,, preco by sme nesli aj my,,,

:shock: :shock: :shock: to by bol iny sok pre cele Slovensko, ale mozno by sa ti hore zobudili,,, :evil: :evil: :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Str Sep 16, 2009 12:29 pm

adinka normalne som o tom uvazovala aj ja pretoze mi sme iba ticho a kazdy z vlady si mysli ze sme spokojne aj ked opak je pravdou ak by v kazdom meste vysli mamky do ulic zavolat telku mozno by sa to pohlo k lepsiemu
inak som dnes pocuvala o com budu rokovat a ozj uzasne veci len nic pre nas mamicky .....na vsetko je cas!!!
suhlasim a pripajam sa do pochodu za vyssiu matersku!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Str Sep 16, 2009 12:35 pm

kriskovalud píše:adinka ked sa dari ...tak sa dari ... :x
Ja tiez niesom na tom lepsie kedze prvorodickam pridali koncom roka ja rodila zaciatkom potom schvalili aj pri druhom ja som akurat porodila a ked schvalia do 2rokov vyssiu matersku tak to pre mna nebude ani rok ale dufam ze pri tretom dostanem vsetko a ujde sa mi mozno aj troska viac.....ale coho este tak to neviem.
to ma zase tmavsia rasa vyhodu ked rodi kazdy rok vzdy sa jej ujde o nieco viac ide ma porazit!!! :twisted:

no oni to tiež nedostanú, lebo zase pred materskou nepracovali.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Str Sep 16, 2009 12:42 pm

kriskovalud píše:adinka normalne som o tom uvazovala aj ja pretoze mi sme iba ticho a kazdy z vlady si mysli ze sme spokojne aj ked opak je pravdou ak by v kazdom meste vysli mamky do ulic zavolat telku mozno by sa to pohlo k lepsiemu
inak som dnes pocuvala o com budu rokovat a ozj uzasne veci len nic pre nas mamicky .....na vsetko je cas!!!
suhlasim a pripajam sa do pochodu za vyssiu matersku!!!

no to mi ver, normalne som tak neskutocne vytocena, ze by som najradsej sla hned,,, mam kopu kamaratiek, co sme na materskej a viem, ze by sa s radostou pridali,,,, verim tomu, ze by to trosicku pomohlo,,, :idea:

spravit volaco podobne ako november 1989 a hned by to bolo o inom,,, myslim si,,,
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť