Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Pôrod a šestonedelie - Pozor na doktorov!

od zdenka78 » Uto Aug 19, 2008 10:25 pm

je mi ľúto, že máš negatívnu skúsenosť a zlé spomienky na pôrod; a ani sa ti nečudujem, že po takomto zážitku nechceš ďalšie bábo.
Ja na môj pôrod spomínam veľmi rada, hoci som sa ho strašne bála. Pozitívne spomienky mám určite preto, lebo celý pôrod prebiehal veľmi rýchlo a takmer bezbolestne. Keďže som 4 dni preťahovala a už sa mi netvorila plodová voda, tak ma v pondelok prijali do nemocnice a v utorok mi mali vyvolávať pôrod. No v pondelok o 20,00 som zistila, že začínam slabo krvácať. Hneď som išla za službukonajúcou lekárkou a tá ma poslala na pôrodnú sálu. Tam nasledovali vstupné formality a kým som sa dostala na pôrodný stôl, už bolo asi 20,35. Lekár mi prepichol vodu a začali sa kontrakcie, tak sa okolo mňa zbehli všetci /1 lekár, 3 pôrodné asistentky, anesteziologička a aj detská lekárka/. Asi na 2 kontrakcie a poriadne zatlačenie bola malá na svete, to bolo presne 20,50. Lekár povedal, že to mám šťastie, že ma už prijali do nemocnice, lebo keby to na mňa prišlo doma, tak určite porodím po ceste.
No mala som asi šťastie, že to takto rýchlo postupovalo. Nemala som zaplateného lekára ani nadštandardnú izbu a všetci sa ku mne správali milo, čo som bola veľmi prekvapená, pretože o našom skorumpovanom zdravotníctve som si veľa negatívneho prečítala. Týmto ďakujem lekárom a zdravotníckemu personálu v Ružinove. Všetkým mamičkám prajem rýchly pôrod s krásnymi spomienkami, ústretových a chápavých pôrodníkov na ktorých sa môžu spoľahnúť a samozrejme zdravé bábätká.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Sob Okt 06, 2007 12:00 am

od andream » Uto Aug 19, 2008 10:38 pm

No to ti gratulujem Zdeni. Prajeme veôa veôa zdravíčka pre maličkú :lol: :lol: . Každá žena je iná a keby to tak bolo u každej ako u teba. Ja som išla na Kramáre preto lebo som si myslela, že je tá najlepšia nemocnica a keby sa niečo nedaj bože stalo s dieťaťom tak je to po ruke. No čo mi osud nadelil ešte, hned ako maléjo oživili tak ho previezli do Petržalky na Antolskú lebo vraj práve vtedy na Kramároch prerábali to oddelenie. Takže ja som videla malého až na 5 den kedy ma prepustili. Už som to všetko napísala aj do dvoch časopisov tak teraz čakám či ho niektorý uverejní.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 49
Registrovaný: Pon Nov 26, 2007 1:00 am

od zdenka78 » Uto Aug 19, 2008 10:54 pm

Tak to si mala fakt smolu, keď ešte aj oddelenie prerábali... Tých 5 dní, čo si malého nevidela, ti muselo pripadať ako 5 rokov.
Je dobé, že o tom píšeš a nielen tu, ale aj v časopise. Možno aj nejaká reportáž v TV by nebola na škodu. No hlavne si myslím, že keď sa z toho "vyrozprávaš", že sa ti uľaví a možno nazbieraš odvahu na ďalšie bábo. Veľa šťastia.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Sob Okt 06, 2007 12:00 am

od andream » Str Aug 20, 2008 8:03 am

Dakujem Zdenka. No dalšie bábo už asi nie. Ale keby aj predsa, tak budem info :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 49
Registrovaný: Pon Nov 26, 2007 1:00 am

od emminka » Str Aug 20, 2008 2:05 pm

Je mi to luto,ze okamihy,ktore maju byt pre zenu tymi najkrajsimi v zivote sa u Teba zmenili na nocnu moru.Ja osobne mam s doktormi velmi dobre skusenosti.Prvu slecnu som rodila v St.Lubovni.Porod prebehol velmi rychlo a lahko.Na porodnu salu ma dali o 10 hod a mala bola o 11:45 na svete.A porod nasho synceka prebehol v spolocnosti tatina a v Kezmarskej nemocnici.Porod mi sice vyvolavali,lebo malemu sa nechcelo,ale az do prepichnutia plodovej vody ziadne bolesti,nic.A podla pasov sa doktorka pytala.Vy musite mat riadne bolesti.!.No ja som ziadne nemala.Az ked mi prepichli vodu a to uz sa hned maly tlacil von.Ked som povedala,ze rodim doktorka na to,to nie je mozne,este je skoro.Pozrela sa a maly bol na svete.Takze aj manzel bol rad,ze to netrvalo dlho.Malicky uz ma 4 mesiace a je zdravucky.Takze ja mozem len podakovat doktorom v oboch nemocniciach za ich super vykonanu pracu. Asi som mala stastie,alebo lepsie povedane doktorom by mal byt len clovek,ktory sa vie vcitit do situacie druheho cloveka,ktory ma srdce na pravom mieste a nie niekto,kto vystudoval len preto,aby mal diplom.Je smutne,ze su aj taky doktori,pre ktorych je pacient iba dalsia "koruna" do vrecka.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Ned Feb 17, 2008 1:00 am

od andream » Str Aug 20, 2008 3:41 pm

No tak to ti gratulujem. Ja mám skor pocit, že niektorí doktori študujú už aj preto lebo vedia, že sa im vačky naplnia aj na bokovkách. Na Slovensku je to bohužial tak, že pokial si nezaplatíš nemáš
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 49
Registrovaný: Pon Nov 26, 2007 1:00 am

od eminga » Pon Aug 25, 2008 9:00 pm

Maminky nedá mi zareagovať. Pri prvom tehotenstve o ktorom som ešte nevedela, ale bolel ma spodok brucha tak som išla na vyšetrenie a diagnóza vraj zápal vyšetroval ma doktor, ktorý bol na mol a spadol na mňa!! no 80 tetracyklínu, 20 biseptolu a potom ketazónové inekcie dieťatko mi museli zobrať (mesiac po svadbe) a vtedy som spoznala naše skorumpované zdravotníctvo. Nemohla som otehotnieť, 4 roky vyšetrovania operácii a úplatkárstva. Na úplatky som dala viac ako som zarobila. Keď som otehotnela tak som preležala celých 9 mesiacov aj to v 3- ťom mesiaci som skoro potratila na posteli, vtedy som prosila pána boha aby mi to dieťatko nebral a vyslyšal ma až nastal deň pôrodu. Odrodil ma doktor pri ktorom som mala pocit nech len sa narodí živé dieťa a potom sa trápte. Nečakal na tlaky ťahal mi ju vákuom, na hlávke pseudocysta (od toho tlaku), ktorá sa mohla ale aj nemusela vstrebať a z toho potom problémy(dyslexia, dysfuksia a pod.) dieťa mi v dvoch mesiacoch ani hlávku nezodvihla len ležala skoro som sa zbláznila a našťastie v 6- tich mesiacoch sa cysta stratila dieťa po cvičení vojtovej metódy prvý krát zdvihla hlávku a bolo dobre. Pri druhom tehotenstve som čakala dvojičky jedno mi odumrelo, po pôrode som dostala zlú krv čo malo za následok, že pri treťom dieťaťi ma sledovali v kuse, nakoniec mi museli pôrod skrz zlé výsledky vyvolať našťastie už som bola v 38 týždni- najhorší pôrod a pri štvrtom ako dáke odškodné :D :D som rodila normálne. Ale zhrniem to skrz jedného doktora som mala všetky tehotenstvá rizikové, pri všetkých som bola zašívaná, ale dnes keď sa pozriem na deťúrence podotýkam zdravé tak poviem, že všetko to trápenie stálo za to. Všetkým maminkám prajem z celého srdca len tie najkrajšie spomienky na okamihy pri narodení toho najcenejšieho. Majte sa!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 167
Registrovaný: Uto Nov 13, 2007 1:00 am

klobuk dole pred tebou eminga

od vivera » Pon Aug 25, 2008 9:16 pm

Ja mám problém odhodlať sa po jednej zlej skusenosti na druhé tehotenstvo a to malá ma už 4 rôčky. A ty ešte 3-krát. Ako si to dokázala, poraď ??!! Aj ja tužim mať vela dei ale ten strach???!!!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 60
Registrovaný: Ned Feb 24, 2008 1:00 am

od leinka » Pon Aug 25, 2008 9:23 pm

Eminga,máš môj veľký obdiv! Od začiatku prvého tehotenstva si toľko zažila a vytrpela,a napriek všetkému si porodila štyri zdravé deťúrence! Prajem ti,aby ti robili iba radosť!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 264
Registrovaný: Ned Feb 10, 2008 1:00 am

od eminga » Pon Aug 25, 2008 9:59 pm

Všetky maminky si zaslúžime obdiv po operácii mi doktor povedal ak neotehotniem do pol roka tak nemusím vôbec, keď mi povedal že som tehotná tak som bola neskutočne šťastná a tá túžba po deťoch bola silnejšia ako hocijaká bolesť, nebála som sa o seba pri pôrode ani na tú bolesť som nemyslela len vždy na dieťa, aby bolo zdravé a v poriadku. Vivera strach prekonáš len vtedy, keď máš ľudského doktora v ktorom máš dôveru. Možno som porodila štvrté dieťatko najlahšie , lebo doktorka mi všetko vysvetľovala čo sa robí s mojím dieťaťom, pri kontrakciách, že mám vtedy dýchať lebo nemá kyslík--dýchala som vtedy ako o život--a podobne. Neboj po jednej zlej skúsenosti už musí prísť len dobrá, veľa šťastia!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 167
Registrovaný: Uto Nov 13, 2007 1:00 am

od vivera » Uto Aug 26, 2008 9:21 am

dakujem eminga, dufam ,že takého lekara najdem. Pri prvom som mala vybavenu jednu znamu a ani sa neunuvala prist, asi že sme jej nič nedali. A ten strach , ja dufam že druhe bude už len dobré ale ten strach... čo keď by sa mi zase niečo stalo , čo potom moja dcerka? A tym že to bolo take komplikovane sa bojim aj o dieťatko samozrejme, pretože pri prvom mi lekarka povedala že je zazrak ked malá vydržala v brušku tak dlho (36tt) a že to vôbec prežila, ale ako hovorim cele teh. aj porod sa na mna vykašlali a keby nas nebrali ako dobytoknemuseli nič zanedbať...... želam tvojim detičkam vela zravička
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 60
Registrovaný: Ned Feb 24, 2008 1:00 am

mám strach

od mirjan » Uto Sep 02, 2008 7:51 pm

baby, normálne mám strach mať druhé dieťa. môj prvý pôrod bol jedna báseň, veľmi rýchly, bezproblémový a aj tak nemôžem povedať, že to bolo to najpríjemnejšie, čo som vo svojom živote zažila (samozrejme okrem toho človiečika, ktorý v tom momente prišiel na svet a od základov mi zmenil život). neviem si predstaviť, že by som zažila niečo podobné ako ty, andrea, alebo mnoho báb, ktorých príbehy som čítala alebo počula. :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Štv Jún 12, 2008 12:00 am

od vojtuska » Str Sep 03, 2008 1:50 pm

ahojte mamicky citala som tieto vase prispevky no je to hrozne.Ja som mala zlu skusenost s personalom a to su sestricky o doktorovy pri ktorom som rodila ani nehovorim porod som mala rychli a dobry az na to zasivanie pretoze ma sil ako roztrhnute tricko troska som sa odsuvala a nastval sa a isiel prec s tym ze si to mam zasit sama.Bola som po porode v bolestiach pretoze som sa natrhla na lavu stranu potom mi dali tabletku proti bolesti ibaze ta tak rychlo neposobila zenska sestricka ma zobrala sa osprchovat isla som opatrne som sa sprchovala ona na mna civela a kazala mi aby som si cupla ale som jej hovorila ze si nemozem cupnut zvysila na mna hlas a hovorila ze si to poriadne musim osprchovat a ja som mala slzi v ociach ako ma to bolelo,potom som bola na izbe maly sa mi zacal dusit volala som na sestricku aj som jej zvonila a povedala som jej ze sa mi maly dusi nech pride a ona mi vynadala ze co ju otravujem ze ma tu zenu s operacky tak som maleho pretocila na bok az na brusko,pretoze ako prvorodicka nemala som sajnu co sa deje cely cas som bola sama v izbe bez toho ze by sa na nas prisla pozret sestricka ci sme v poriatku.Kazda jedna sestricka sa s nami rozpravala protivne.Na tom sestonedelnom oddeleni som si prezila svoje a tazko sa na to zabuda.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Pia Máj 02, 2008 12:00 am

od ivetka1980 » Str Sep 03, 2008 2:07 pm

Vojtuska,to kde si rodila prosim ta???S takymto pristupom ,nechapem ako mohli ukoncit zdravotnu skolu!!!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 438
Registrovaný: Sob Jún 14, 2008 12:00 am

od vojtuska » Str Sep 03, 2008 2:19 pm

Nove Zamky a kazdy hovory ze tam je najlepsia starostlivost no vzivote.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Pia Máj 02, 2008 12:00 am

PredchádzajúciĎalší

cron
Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť