Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Tehotenstvo - Mladučke matky

od Ljublju » Sob Aug 01, 2009 9:56 pm

sisu22 píše:na toto ti napisem jeden pribeh :( jedna slecna,cakala dieta v 16 rokoch..tajila to pred okolim,vraj o tom nevedela ani mama ( co silne pochybujem,nakolko s nou zila v domacnosti)...porodila doma(vraj opat sama),dieta zabalila do igelitky a hodila do kontajnera. Bol to zdravy donoseny chlapcek. Policia ju neobvinila,vraj lebo je sibnuta,bola 2 tyzdne v blazinci,a potom chodila ako najvacsia hviezda. Teraz by chlapcek mal cca 6-7 rokov. Opat otehotnela,pred par dnami porodila, a chodi ako keby nad nu nebolo.
Takze tolko,len som tym chcela povedat,ze " neviem dat titul!,urobi takyto ohavny cin,a po par rokoch si veselo kocikuje :evil:

a teraz aka je z nej mama,inak,ak sa uvedomila,musi mat riadne vycitky teda.....nechapem to jednoducho-dieta v kontajneri,to uz je hadam lepsi ten potrat,hoci som zasadne proti
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Aug 01, 2009 9:58 pm

Ljublju píše:
sisu22 píše:na toto ti napisem jeden pribeh :( jedna slecna,cakala dieta v 16 rokoch..tajila to pred okolim,vraj o tom nevedela ani mama ( co silne pochybujem,nakolko s nou zila v domacnosti)...porodila doma(vraj opat sama),dieta zabalila do igelitky a hodila do kontajnera. Bol to zdravy donoseny chlapcek. Policia ju neobvinila,vraj lebo je sibnuta,bola 2 tyzdne v blazinci,a potom chodila ako najvacsia hviezda. Teraz by chlapcek mal cca 6-7 rokov. Opat otehotnela,pred par dnami porodila, a chodi ako keby nad nu nebolo.
Takze tolko,len som tym chcela povedat,ze " neviem dat titul!,urobi takyto ohavny cin,a po par rokoch si veselo kocikuje :evil:

a teraz aka je z nej mama,inak,ak sa uvedomila,musi mat riadne vycitky teda.....nechapem to jednoducho-dieta v kontajneri,to uz je hadam lepsi ten potrat,hoci som zasadne proti

pche,ona vycitky??tomu neverim...no niekto hore ich potrestal,pred par dnami pochovala mamu...
ja som tiez proti potratom,ale ak neni vychodisko je to kazdeho vec...alebo hniezdo zachrany...ale toto :evil:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od vladulienko » Sob Aug 01, 2009 10:01 pm

úha, všeličo som si tu prečítala, a nedá mi nenapísať vám niečo. Najskôr niečo o sebe : mám 25 rokov, skoro 6 roč. syna a 1roč. dcérku, vydala som sa v 18., aj ked som nemusela´´ - vydávala som sa z lásky :) zo začiatku som bývala u rodičov, ale ked mal syn 1,5roka tak sa nám podrilo kúpiť byt a bývame sami, je to fakt pravda, že starý rodičia kazia mladým rodičomvýchovnú morálku! Zažili sme si aj my všeličo! Myslím si, že na to, v akom veku má žena dieťa nezáleží, záleží na tom ako sa o ne a o celú rodinu vie postarať.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Aug 01, 2009 10:03 pm

vladulienko píše:úha, všeličo som si tu prečítala, a nedá mi nenapísať vám niečo. Najskôr niečo o sebe : mám 25 rokov, skoro 6 roč. syna a 1roč. dcérku, vydala som sa v 18., aj ked som nemusela´´ - vydávala som sa z lásky :) zo začiatku som bývala u rodičov, ale ked mal syn 1,5roka tak sa nám podrilo kúpiť byt a bývame sami, je to fakt pravda, že starý rodičia kazia mladým rodičomvýchovnú morálku! Zažili sme si aj my všeličo! Myslím si, že na to, v akom veku má žena dieťa nezáleží, záleží na tom ako sa o ne a o celú rodinu vie postarať.

ja nesuhlasim :wink: ja byvam s mamou a na x veciach co sa tyka drobca a vychovy sa zhodneme...a ked ma iny nazor a maly spi,diskutujeme,no vzdy je po mojom a mama to prisposobi,takze ja dakujem bohu,ze mi mama pomaha :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Ljublju » Sob Aug 01, 2009 10:06 pm

sisu22 píše:
vladulienko píše:úha, všeličo som si tu prečítala, a nedá mi nenapísať vám niečo. Najskôr niečo o sebe : mám 25 rokov, skoro 6 roč. syna a 1roč. dcérku, vydala som sa v 18., aj ked som nemusela´´ - vydávala som sa z lásky :) zo začiatku som bývala u rodičov, ale ked mal syn 1,5roka tak sa nám podrilo kúpiť byt a bývame sami, je to fakt pravda, že starý rodičia kazia mladým rodičomvýchovnú morálku! Zažili sme si aj my všeličo! Myslím si, že na to, v akom veku má žena dieťa nezáleží, záleží na tom ako sa o ne a o celú rodinu vie postarať.

ja nesuhlasim :wink: ja byvam s mamou a na x veciach co sa tyka drobca a vychovy sa zhodneme...a ked ma iny nazor a maly spi,diskutujeme,no vzdy je po mojom a mama to prisposobi,takze ja dakujem bohu,ze mi mama pomaha :wink:

to mas modernu maminu :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od vladulienko » Sob Aug 01, 2009 10:09 pm

ale čo sa týka tvojej sestry, ja by som bola nekompromisná! aj na vlastnú sestru by som poslala socialku! ak by zanedbávala takto svoje detičky, to je taký začarovaný kruh, ani tieto jej deti nebudú poznať inú výchovu ako ona, a čo z nich bude? Napr. v detskom domove alebo v náhradnej rodine by o ne bolo lepšie postarané! podla toho čo si opisovala. A koľko manželov, čo nemôzu mať deti by sa o nich rado postaralo, s láskou... popremýšlaj o tom
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Aug 01, 2009 10:10 pm

Ljublju píše:
sisu22 píše:

to mas modernu maminu :lol:

no veru mam:-) je ako moja kamoska, a nie ako moja mama :D :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Sob Aug 01, 2009 10:11 pm

vladulienko píše:ale čo sa týka tvojej sestry, ja by som bola nekompromisná! aj na vlastnú sestru by som poslala socialku! ak by zanedbávala takto svoje detičky, to je taký začarovaný kruh, ani tieto jej deti nebudú poznať inú výchovu ako ona, a čo z nich bude? Napr. v detskom domove alebo v náhradnej rodine by o ne bolo lepšie postarané! podla toho čo si opisovala. A koľko manželov, čo nemôzu mať deti by sa o nich rado postaralo, s láskou... popremýšlaj o tom

ja stebou tiez suhlasim,co sa tohto tyka,ale lahko sa hovori a pise.... :( kto v takej situacii neni,tazko si vie predstavit :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 10:35 pm

my by sme to chceli riešit. Ale aj tak my mame blbu starostku a ona nadrža len kamaratkam. Ona ma priatela fetaka a niekedy si da aj ona a preto jej to šibe a ešte k tomu ked ju niečo bolelo davala si iblgin a teraz ked si neda tabletku tak je na neznesenie. Ten balik ma 68ks a ma ho na mesiac. Ved ten mali je vyštipany a ma tvrde brucho a nevie sa uvolnit. On nevie čo je materinska laska. Nikdy pri nej nezažil pohladenie. A ked po nom kriči... on može chudiatko plakat ajhodinu a ju to netrapy. Skusime tu socialku. Ved všetci dedinčania vydia čo robi a ony nič nepodniknu.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Sob Aug 01, 2009 10:40 pm

snehurva píše:sestra byva u matky aj zo sestrov. Ona je furt nervozna. Chodieva občas na diskoteky a pritom ma doma 2 deti.
Jej priebeh dna: zobudi sa na balkone si zapali,ked sa jej zobudia deti samovi položi k tvory vankuš a oprie mu tam mlieko(kravske lebo matersku minie na priatelovi fetakovy) kubovi da chrupky. ešte pred obedom ide von a do šenku a tam je až do nejakej 23 hod. Takže ona kubovi nedava jest normalnu stravu čo mamka uvari len kupovane a sladkosti. A samovi da jest 3x do dna. Ma chodit doktorke na inekcie ale nechodi lebo samo ma zrazeninu v modzgu na obidvoch stranach. A pritom mamka sestra kubo a samo spia na roztiahnutom gauči. A samo spi na kraji a popar krat jej aj popadal. Tam je len guma a pod tym beton. Byva na bytovke 1izb. byte.
A nechapem alo može minut 1 balik pleniek za mesiac na 3mes. chlapcovi ked ja som minula minimalne 4-5 balikov. Takže usudok zanedbava ich

sestra-nesestra... na tu sociálku by som išla
či čakáš, kedy sa deťom niečo stane?
potom si budeš vyčítať :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 10:48 pm

Nechcem byt neslušna ale je normalne ak 1aj 10 mesačne dieta nema plienku len preto lebo moj maly nemal od 2rokoch len na noc. Je ta matka normalna ked pride na naštevu a jej maly všetko ocika každu chvilku a ešte ked ma hnačku a okaka vam gauč a koberec? A ona ho vymlatila a ešte aj dokopala,. Na to sa nedalo pozerat hučali sme všetci po nej a ona sa rozplakala a išla do kupelky a osprchovala studenov vodov.
A dalši problem: ja malemu trochu capnem po zadku a ma tam červene a ona ho može mlatit ako chce a nema nič. Je bledy ako stena a ešte k tomu chudokrvny.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od snehurva » Sob Aug 01, 2009 11:06 pm

mal už niekto skusenosti zo socialkov? Ale ja sa bojim že spravi niečo mojmu malemu lebo ona mu je krsna. A ked spravi niečo mne lebo ja som tehu. Ona chcela dievča a preto sa tak zmenila ked ostala tehotna. Lebo myslela že bude mat ceru a preto kuba znenavidela a teraj aj toho druheho. A mne doktor povedal že to vypada na dievčatko. A čo teraz robi ved ona je na nervy.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Andreake » Ned Aug 02, 2009 8:32 am

Po tom vsetkom, co som si precitala, si myslim, ze pomoc potrebuje v prvom rade Tvoja sestra. To, ze sa vtedy rozplakala a sla sa osprchovat studenou vodou, znamena, ze si uvedomuje, ze nekona normalne. A to, ze potrebuje tabletky... mozno by pomohlo pohrozit jej socialkou, ze jej nechate deti zobrat a ze sa ona uz nebude moct vratit k mame, ak sa neda do poriadku. A nech ide na liecenie, psychiater Vam isto poradi. Mozno sa to casom samo utrasie. Ja osobne poznam jednu pani, ktora mala 3 deti, najstarsieho chlapceka (6 rokov) a potom 2 dievcatka (2 a 3 roky). Kym o dievcatka sa vzorne starala, chlapcek zil v tej rodine vyslovene ako Popoluska - musel robit rozne domace prace, neustale po nom kricala, bila ho, vsetko mu zakazovala, bol odkazany sam na seba - typicky priklad - dievcata dostali na ranajky nutelu, ale on len suchy chleba... (mozno sa to zda nepodstate, ale pre psychiku toho chlapceka to znamenalo - Ty si menej ako Tvoje sestry, nie si dost dobry.) Prisla socialka (mama si zavolala pomoc sama, ked zbila svojho syna tak, ze mu na ociach rozbila okuliare). Dieta jej zobrali do nahradnej rodiny (neviem, ci takato moznost existuje aj na SK, toto sa odohralo v Rakusku), ona sa dala do poriadku - zacala terapiu u psychologa - po roku sa chlapcek vratil spat k nej.
Mozno aj Tvoja sestra potrebuje prestavku - upratat si v hlave, zoradit si hodnoty a ak ani potom nepride na to, ze je lepsie poriadne sa starat o svoje dva krasne zazraky - potom im bude ozaj najlepsie, ak budu vyrastat daleko od nej.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od LubicaZiv » Ned Aug 02, 2009 8:36 am

Ja mám na to iný názor.. myslím, že byt matkou v 16-tich.. nie je velmi ok.. ved tie dievčatá niesu ešte tak povediac "vybláznené".. a je to velká zodpovednost, mat tak skoro dieta..
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Aug 02, 2009 8:52 am

snehurva, tvoja sestra na dieťa určite ešte zrelá nebola a podla mna nie je normálna

ja som s takou bola v porodnici, porodila syna, chcela dcerku ... tak ho ignorovala, nekojila, o seba sa nestarala, nesprchovala, nečesala sa ... stale pozerala len na moje dieťa (mam dceru). Pritom to bola dospelá, vysokoškolsky vzdelaná žena! Potom prišiel jej manžel, tak som si ho odchytila na chodbe a v klude mu povedala, že čo sa s nou deje, či to nemá poporodnu depku, aby jej radšej dohovorili aj ju sledovali... lebo taka žena može všeličo povyvádzať, čo by potom lutovala. Tak sa s nou potom on aj sestry porozprávali a sa spamätala.

LubicaZiv, mať dieťa v 16-ich v dnešnej dobe fakt nie je (a nemalo by byť!) bežné... Kedysi to bolo normálne, že sa dievčatá vydali, ledva mali 15-16 rokov a rodili deti. Lenže bola iná doba, nechodilo sa dlho do školy, ženy nepracovali. Či je žena v tom veku "vybláznená" alebo nie, to vela záleží od povahy. Niektorá je väčšie "decko" v 30-ke a ko iná v 16-ich. Tu si myslím, že snehurva príliš skoro dospela, lebo musela. Keby nemala také rodinné problemy ako mala, asi by tak skoro dieťa nemala. Vydaj a dieťa bola pre ňu forma úteku od rodiny a ak má dobrého muža, isto je jej teraz lepšie takto, hoci má deti.
No poznám aj prípady, ked otehotnie dievča z uplne super rodinného prostredia ... rodičia im daju všetko, potom nevedia "čo od dobroty" ... a niekedy je to proste len smola ... niektoré sa flákajú s chalanmi a neotehotnejú ... a iná ide raz a je z toho bábo.
Dieťaťom život nekončí... aj s dieťaťom sa dá žiť, zabávať sa, študovať, pracovať... samozrejme sa treba už obmedzovať, no treba si to vedieť zorganizovať :wink:
Ak by otehotnela moja dcera, isto jej pomožeme, od toho sme tu my rodičia. Ale budem robiť všetko pre to, aby sa to nestalo. Človek by si myslel, že dnešne dievčatá vedia o sexe a otehotnení všetko ... ale ako to tak sledujem, nevedia skoro nič... stále panujú rozne povery ohladne tohto.

Snehurva, tebe by som poradila, odputaj sa od byvalej rodiny, sestry a ži si svoj život. Dorob si školu, ak nemáš... A sestre poraď, nech navštívi psychologičku, alebo sociálku - očividne materstvo nezvláda.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť