snehurva, tvoja sestra na dieťa určite ešte zrelá nebola a podla mna nie je normálna
ja som s takou bola v porodnici, porodila syna, chcela dcerku ... tak ho ignorovala, nekojila, o seba sa nestarala, nesprchovala, nečesala sa ... stale pozerala len na moje dieťa (mam dceru). Pritom to bola dospelá, vysokoškolsky vzdelaná žena! Potom prišiel jej manžel, tak som si ho odchytila na chodbe a v klude mu povedala, že čo sa s nou deje, či to nemá poporodnu depku, aby jej radšej dohovorili aj ju sledovali... lebo taka žena može všeličo povyvádzať, čo by potom lutovala. Tak sa s nou potom on aj sestry porozprávali a sa spamätala.
LubicaZiv, mať dieťa v 16-ich v dnešnej dobe fakt nie je (a nemalo by byť!) bežné... Kedysi to bolo normálne, že sa dievčatá vydali, ledva mali 15-16 rokov a rodili deti. Lenže bola iná doba, nechodilo sa dlho do školy, ženy nepracovali. Či je žena v tom veku "vybláznená" alebo nie, to vela záleží od povahy. Niektorá je väčšie "decko" v 30-ke a ko iná v 16-ich. Tu si myslím, že snehurva príliš skoro dospela, lebo musela. Keby nemala také rodinné problemy ako mala, asi by tak skoro dieťa nemala. Vydaj a dieťa bola pre ňu forma úteku od rodiny a ak má dobrého muža, isto je jej teraz lepšie takto, hoci má deti.
No poznám aj prípady, ked otehotnie dievča z uplne super rodinného prostredia ... rodičia im daju všetko, potom nevedia "čo od dobroty" ... a niekedy je to proste len smola ... niektoré sa flákajú s chalanmi a neotehotnejú ... a iná ide raz a je z toho bábo.
Dieťaťom život nekončí... aj s dieťaťom sa dá žiť, zabávať sa, študovať, pracovať... samozrejme sa treba už obmedzovať, no treba si to vedieť zorganizovať
Ak by otehotnela moja dcera, isto jej pomožeme, od toho sme tu my rodičia. Ale budem robiť všetko pre to, aby sa to nestalo. Človek by si myslel, že dnešne dievčatá vedia o sexe a otehotnení všetko ... ale ako to tak sledujem, nevedia skoro nič... stále panujú rozne povery ohladne tohto.
Snehurva, tebe by som poradila, odputaj sa od byvalej rodiny, sestry a ži si svoj život. Dorob si školu, ak nemáš... A sestre poraď, nech navštívi psychologičku, alebo sociálku - očividne materstvo nezvláda.