Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Financie, Sociálne dávky - POJDE MATERSKA HORE MA IST NA MINIMALNU MZDU VIETE NIECO ???

od ivustek » Pia Sep 11, 2009 8:55 pm

natusa píše:ono je to dost jednoduche ,ak ste dostavali nejake percenta platu prveho pol roka materskej tak mate narok aj na vysiu matersku.ak ste poberali odzaciatku tolko isto tak nebudete mat zvysenu.neviem to napisat tak odborne dufam ze pochopite :wink:

správne a dobre "po lopate" napísané.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od smisova » Pia Sep 11, 2009 10:45 pm

a čo v prípade ak som poberala rodičovský ale hned som nastupovala na dalšiu materskú, ktorú som mala pol roka a znova rodičovský? Ja som už totiž doma od roku 2005 :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Sob Sep 12, 2009 4:38 am

smisova píše:a čo v prípade ak som poberala rodičovský ale hned som nastupovala na dalšiu materskú, ktorú som mala pol roka a znova rodičovský? Ja som už totiž doma od roku 2005 :D

tak to fakt neviem treba sa pytat na socialke.tam vam urcite povedia ci sa mate tesit alebo nie :wink:
ale myslim si ze pre vas plati to iste ak ste isla s materskej do materskej tak plati stav pred tou skorsou materaskou ci ste bola zamestnana.ale to je moj nazor trba sa opytat :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Sob Sep 12, 2009 8:45 am

natusa píše:
smisova píše:a čo v prípade ak som poberala rodičovský ale hned som nastupovala na dalšiu materskú, ktorú som mala pol roka a znova rodičovský? Ja som už totiž doma od roku 2005 :D

tak to fakt neviem treba sa pytat na socialke.tam vam urcite povedia ci sa mate tesit alebo nie :wink:
ale myslim si ze pre vas plati to iste ak ste isla s materskej do materskej tak plati stav pred tou skorsou materaskou ci ste bola zamestnana.ale to je moj nazor trba sa opytat :wink:

natuska, aj ja som šla z rodičovskej znova na materskú,,,, bohužiaľ, pre mňa a ostatné ako ja to zvýšenie neplatí,,,, mám odpracovaných skoro 14 rokov, a predsa nedostanem vyšší rodičovský príspevok,,, to je ale spravodlivosť žee???? a kadejaké socky a žumpy, čo v živote nerobili, si teraz odrobia 2 roky a budú mať vyšší rodičovský ako ja... :evil: :evil: :evil: no vymysleli to "výborne"... ked už to chceli podeliť /je pravda, že sa mi to delenie páči/ mali to spraviť tak, že žena ktorá nerobila, nech má rodičovský nezvýšený a žena ktorá robila, tá nech ho má zvýšený,,, ako sa mám teraz ja cítiť???? nestačí, že keď som šla na druhú materskú, automaticky mi na toho prvého zobrali rodičovský, čiže moje deco malo ísť v 16.mesiacoch asi do práce podľa nich alebo malo žiť zo vzduchu, ale ešte aj toto??? no povedzte mi aká je to voči mne a hlavne mojim deťom spravodlivosť???? :( :( :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Sob Sep 12, 2009 9:09 am

treba sa držať toho čo napísala natusa:
ak ste pri druhom dieťatku nastúpila na MD a dostávala ste materské percentom z platu a potom po pol roku Vám začali vyplácať iba rodičovský príspevok, tak tarz by ste mali dostať zvýšený RP.
Ak ste však pri nástupe na MD druhého dieťaťa dostávala iba rodičovský príspevok, tak teraz sa Vás zvýšenie nedotkne. To je ale nespravodlivé, čo?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Sob Sep 12, 2009 9:12 am

adinka33 píše:
natusa píše:

natuska, aj ja som šla z rodičovskej znova na materskú,,,, bohužiaľ, pre mňa a ostatné ako ja to zvýšenie neplatí,,,, mám odpracovaných skoro 14 rokov, a predsa nedostanem vyšší rodičovský príspevok,,, to je ale spravodlivosť žee???? a kadejaké socky a žumpy, čo v živote nerobili, si teraz odrobia 2 roky a budú mať vyšší rodičovský ako ja... :evil: :evil: :evil: no vymysleli to "výborne"... ked už to chceli podeliť /je pravda, že sa mi to delenie páči/ mali to spraviť tak, že žena ktorá nerobila, nech má rodičovský nezvýšený a žena ktorá robila, tá nech ho má zvýšený,,, ako sa mám teraz ja cítiť???? nestačí, že keď som šla na druhú materskú, automaticky mi na toho prvého zobrali rodičovský, čiže moje deco malo ísť v 16.mesiacoch asi do práce podľa nich alebo malo žiť zo vzduchu, ale ešte aj toto??? no povedzte mi aká je to voči mne a hlavne mojim deťom spravodlivosť???? :( :( :(

adinka33 - nemusia si odpracovať 2 roky. Ale iba 270 dní v posledných dvoch rokoch, takže iba pár mesiacov. Spravodlivosť, že?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Sob Sep 12, 2009 1:14 pm

ivustek, no super,,, úplne úúúúúúúúúúúúúúúžasnéééééééééééé... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

:roll: :? :roll: :? :roll: :?

náš štát je proste "neskutočne vynikajúci"... :( :( :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od ivustek » Sob Sep 12, 2009 3:28 pm

no jednoznačne sú na tom najlepšie tie, ktoré nikdy nepracovali, ale aspon 270 dní pred nastúpením na materskú si platili dobrovolné nemocenké poistenie maximálneho vymeriavacieho základu zhruba cez 1000,-- Sk. Dostali pol roka maximálnu materskú cca 15.000,-- no a teraz dostanú aj zvýšený rodičovský príspevok. Ale kto vie v tom chodiť, má sa dobre.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Jarka29 » Sob Sep 12, 2009 6:33 pm

Baby neviete ako to je ked 15teho je sviatok a vzdy som mala 15teho na ucte matersku ci mi nabehne 14teho alebo az 16teho?je to surne vdaka.... :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Sob Sep 12, 2009 9:02 pm

Jarka29 píše:Baby neviete ako to je ked 15teho je sviatok a vzdy som mala 15teho na ucte matersku ci mi nabehne 14teho alebo az 16teho?je to surne vdaka.... :D

jarka ak ju tak potrebujete mozte skusit zavolat na socialku.a povedat im ze cestujete alebo potrebujete mozno sa to da.to ma tak teraz napadlo:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Sob Sep 12, 2009 9:04 pm

adinka33 píše:
natusa píše:

tak toto ma vazne nenapadlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale úreco by si nedostala??????????????????ved ked ides s materskej do materskej ,neberie sa ten cas pred prvou materskou?????
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od nanaaa » Ned Sep 13, 2009 3:53 pm

natusa píše:tak toto ma vazne nenapadlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale úreco by si nedostala??????????????????ved ked ides s materskej do materskej ,neberie sa ten cas pred prvou materskou?????

Adinka, aj podľa mňa dostaneš. Ja si tiež myslím, že ide o ten čas pred prvou materskou. :idea:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Renika » Ned Sep 13, 2009 8:39 pm

natusa píše:
kriskovalud píše:natuska suhlasim kazdy ozran ma viac ako mi co nepijeme a starame sa o deti vzorne .....hanba statu!!! :twisted:

tak tak..... :wink:

Je to pravda a potom by chceli, aby sa rodili deti a myslia si, že keď dajú pri narodení niečo cez 20 tisíc (neviem, koľko dávajú teraz eur :idea: ), tak z toho rodina vyžije 3 roky a rodinné zvýšia max. o pár centov, za ktoré dieťaťu v dnešnej dobe nekúpim ani poriadky jogurt. :twisted: A o tej almužne - materskej už ani nehovorím.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Renika » Ned Sep 13, 2009 8:56 pm

natusa píše:
kamka277 píše:pozrite si najnovšiu správu na www.sme.sk, je to hneď na hlavnej stránke, materský príspevok sa zvýši, ale nie každému.

no pekne čitala som...
ja vravim ze ten nas dedko ma vzdy pravdu a uz to ´tu je!.
ale to bude čurbes na uradoch ,chcela by som vidiet nasich romskych spoluobcanov ako sa k tomu postavia oni. :wink:

Ale myslím si, že je to spravodlivé, lebo prečo by mala dostať "naša rómska spoluobčianka", ktorá nikdy nerobila, ani robiť nebude :evil: toľko ako tá, čo robí od školy aj na ňu :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od adinka33 » Ned Sep 13, 2009 9:03 pm

nanaaa píše:Adinka, aj podľa mňa dostaneš. Ja si tiež myslím, že ide o ten čas pred prvou materskou. :idea:

babenky, bodaj by ste mali pravdu,,,, :o

viete ako moc by som si to priala??? :?:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť