Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Píšte o čom chcete - Verite v Boha?

od sisu22 » Pia Apr 02, 2010 12:35 pm

ingridd- velmi pekny clanok,dakujem. AJ za link,knihu si urcite objednam.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Re: Verite v Boha?

od Jenny794613 » Pia Apr 02, 2010 1:03 pm

sisu22 píše:kocky,ja som pokrstena,vsetko co ma byt,aj som do kostola chodila (aj ked skor z donutenia) ale v poslednom obdobi,normalne pochybujem,a zacina byt zo mna ateista. pozerala som ten pribeh v modrom z neba,o tom chlapcekovi-co nema koncatiny,bol vkome..jeho mama povedala,ze to tak chcel Boh a isto s nym ma nejake plany. NEni to fanatizmus? Ved to su dake dristy...Preco ked je teda Boha taky spravodlivy,ako ho ospevuju,dopusti,ze deti su hladne,zabijaju nevinnych ludi a pod. ? Nehladam na otazky odpoved,len ma zaujima,ci verite v Boha...

jednoznacne NIE :). To su iba voloviny, ktore mali davno ludom davat nadej a vlastne teraz by mali tiez.... Ak niekto chcel sprawit nieco zle,mal sa zacat bat BOha a nesprawit to... ak sa niekomu nieco zle stalo, mal verit tomu, ze to tak chcel BOh... Davalo to ludom utechu a stale ako vidim, niektorim dava. Je dobre byt veriacim a zit v tychto klamstvach, s vierou nas niektore veci bolia menej, lebo verime tomu, ze to tak malo byt, Boh to chcel. Ze je to tak ?
ALE JE O VELA MUDREJSIE VERIT V SEBE A V SILU SEBA SAMICH, AKO TOMU, ZE BOH JE NAJMOCNEJSI A NAJ VO VSETKOM. To my ludia sme tí, ktori mozme vytvarat nove veci, zmenit veci k lepsiemu atd. NIE BOH a nepotrebujeme k tomu boziu pomoc ako sa to hovori ale nieco uplne ine.

KTO VIDEL THE SECRET ? :)

THE SECRET DAVA NOVY POHLAD NA VSETKO.... A TEN NAJPRAVDIVEJSI A NAJMUDREJSI VEDECKY PODLOZENY.
HOVORI SA TAM KU KONCU AJ O BOHOVI.....
KTO SI POZRIE, SPRAVI DOBRE LEN PRE SEBA :)
JE TO NAVOD AKO SA ZBAVIT CHOROB, AKO ZISKAT BOHATSTVO,USPECH,SLAVU,STASTIE...PROSTE TO, PO COM NAOZAJ TUZIME. ZO ZACIATKU TO ZNIE AKO BLBOST, ... ALE NESKOR KED O TOM ZACNU HOVORIT ROZNI LUDIA, ... no ja otmu plne verim.
A UTVRDILA SOM SA V TOM ESTE VIAC, KED SOM SA PO DOKUKANI FILMU ROZHODLA VYHLADAT CITATY A VYROKY LUDI O KTORYCH SA TAM SPOMINALO A KTORI THE SECRET CIZE TAJOMSTVO UDAJNE POZNALI A VYUZIVALI, PRETO BOLI USPESNI A SU DO DNES UZNAVANI
A TO JE EINSTEIN, EMERSON, EDISON, SHAKESPEARE....ATD. Sami mudri ludia :), staci si pozriet video, precitat si zopar ich citatov na nete, .... a utvrdit sa v tom, ze je pravda vsetko o com sa tam hovori. VRELO ODPORUCAM POZRITE SI TO AK HLADATE BOHA NAJDETE HO TAM AJ KED TO NIE JE PRIAMO O NOM...
www.youtube.com (je to tam rozdelene na 9 casti lebo film z netu tusim stiahli.... staci tam napisat ze The secret cesky dabing).
DUFAM ZE VAM TO POMOZE :)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Mhrnko » Pia Apr 02, 2010 4:48 pm

Ja patrim tektiez k tym co veria,ale do kostola nechodia.Cela cirkev je dlhymi starociami zdeformovana.Je tam kopec hriesnikov,ako sme my a este sa tvaria,ze su svati.Cirkev uz zdaleka nedodrziava to,co sama kaze.Farar je uz skor povolanie,nez poslanie.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od emkadanka » Str Apr 07, 2010 9:43 pm

Ahoj,Sisu,nečudujem sa ti, že pochybuješ. Ak chceš pochopiť prečo sa všetko deje, ako sa deje, musela by si hlbšie poznať zákon karmy, reinkarnáciu t.j. že sa duša znovuzrodzuje do nových životov, nezálleží na mieste, potom by si pochopila lásku Pána Boha voči nám a tú veľkú milosť, ktorú máme od neho. Nikto tu netrpí pre druhého, len pre svoje vlastné hriechy - alebo chyby. Najspravodlivejšie je, že dovolí, aby sme na vlastnej koži spoznali, ako sme druhému ublížili a to je tá milosť, že dovolí s ním vstúpiť do nového života, aby sme sa postupne očistili od všetkých hriechov. To je debata veľmi zložitá, tí , ktorí chcú poznať tieto pravdy, spoznajú akoby nový život, sú šťastní, radi pomáhajú a aj vidia zmysel života, alebo spoznajú ten svoj a s ním i chyby. Mohla by som ti o tom veľa písať, mám vlastné skúsenosti, ale som šťastná i v kríži života, ktorý občas i na mňa dolieha. Ak by si mala záujem, môžeš ma kontaktovať, rada ti odpoviem na otázky. Danica (dkwapka zavináč pegonet.sk - neviem tu nájsť zavináč, všetko bez medzery)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Štv Apr 08, 2010 11:08 am

emkadanka píše:Ahoj,Sisu,nečudujem sa ti, že pochybuješ. Ak chceš pochopiť prečo sa všetko deje, ako sa deje, musela by si hlbšie poznať zákon karmy, reinkarnáciu t.j. že sa duša znovuzrodzuje do nových životov, nezálleží na mieste, potom by si pochopila lásku Pána Boha voči nám a tú veľkú milosť, ktorú máme od neho. Nikto tu netrpí pre druhého, len pre svoje vlastné hriechy - alebo chyby. Najspravodlivejšie je, že dovolí, aby sme na vlastnej koži spoznali, ako sme druhému ublížili a to je tá milosť, že dovolí s ním vstúpiť do nového života, aby sme sa postupne očistili od všetkých hriechov. To je debata veľmi zložitá, tí , ktorí chcú poznať tieto pravdy, spoznajú akoby nový život, sú šťastní, radi pomáhajú a aj vidia zmysel života, alebo spoznajú ten svoj a s ním i chyby. Mohla by som ti o tom veľa písať, mám vlastné skúsenosti, ale som šťastná i v kríži života, ktorý občas i na mňa dolieha. Ak by si mala záujem, môžeš ma kontaktovať, rada ti odpoviem na otázky. Danica (dkwapka zavináč pegonet.sk - neviem tu nájsť zavináč, všetko bez medzery)

no ani na sekundu teda nepocitujem lasku Pana Boha-ako si to nazvala. A milost od neho?Neni som si vedoma. Vedome som nikdy nikomu neublizila, tak preco to je tak? Ja sa nepotrebujem ocistovat ani nic ine,ja len chcem vediet,ci existuje a ak existuje preco dovli ze deti v Afrike zomieraju,ale nemaju co jest a podobne. A ak Boh je,a toto nech "tak",tak nechapem co je to za "cloveka,ducha,jav" alebo co to vlastne je.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od emkadanka » Štv Apr 08, 2010 1:15 pm

nedá sa to takto vysvetliť. Najprv aby človek pochopil, musí poznať základné, medzi ktoré patrí aj objasnenie nášho životného princípu, spoznanie znovuzrodení a následne to, čo sa deje. To je veľmi, veľmi krátko povedané. Ale naozaj nič sa tu nedeje bez príčiny a to je pravda.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od emkadanka » Štv Apr 08, 2010 1:16 pm

Chcem požiadať, ak niečo budeš chcieť, píš mi na mail, nie sem. Vďaka, D.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Pia Apr 09, 2010 9:08 am

emkadanka píše:Chcem požiadať, ak niečo budeš chcieť, píš mi na mail, nie sem. Vďaka, D.

ok,ked budem mat viac casu ti napisem.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sisu22 » Str Jan 19, 2011 10:10 pm

opat sa k tejto teme vraciam, a ani vo sne ma nenapadlo,ze tak zmenim nazor. Bola som tak na dne a v takej situacii,ze uz som nevedela co mam robit,tak som isla do kostola. Zacala som verit v Boha, ziadny podnet v tom kostole nebol,nic,citila som neuveritelny pokoj a pocit ze niesom "v tom" sama,niktom mi sice cestu neukazala,stale sa na urcite veci pytam preco? takisto neviem definovat co to vo mne sposobilo,ale jednoducho citim,ze existuje.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od madema » Str Jan 19, 2011 10:42 pm

sisu22 je to krásne čo si napísala... VERIŤ vôbec nie je ľahké... stále má človek toľko otázok... ale napriek tomu ja verím! Postretlo ma v živote veľa dobrého ale aj veľa zlého, no napriek tomu som nikdy nezapochybovala že existuje Boh.
Teším sa s tebou, že si na to prišla sama... :D
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Štv Jan 20, 2011 9:04 am

vzdy a pri všetkom čo sa nam v živote stane zle použijes otazku PRECO????PRECO PRAVE JA????PRECO SA TO MUSELO STAT PRAVE MNE???ale nepytas sa to seba pytas sa to niehoho tam hore automaticky sa to pytas niekoho ineho ako seba .odpovedz mi je to tak???vella krat somuz pochybovala ked mi bolo tazko ale vzdy som nechcene a neplanovane pouzila tieto otazky a prisla som na to ze niekomu je este horsie ako mne.myslim ze vela deticiek chhorych a postihnutych je zmierenych zo svojim osudom a velakrat su to ovela vyrovnanejsi ludia ako mi zdravy .do kostola chodim malokedy ked boha potrebujem tak mu to poviem aj doma netreba sediet v prvej lavici a spinat ruky k nebu.vzdy ma vypocuje a to je hlavne:)
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Štv Jan 20, 2011 9:15 am

Mhrnko píše:Ja patrim tektiez k tym co veria,ale do kostola nechodia.Cela cirkev je dlhymi starociami zdeformovana.Je tam kopec hriesnikov,ako sme my a este sa tvaria,ze su svati.Cirkev uz zdaleka nedodrziava to,co sama kaze.Farar je uz skor povolanie,nez poslanie.

presne BABYB TOTO SI PRECITAJTE !!!citala som ze za 5nasobnym vrahom do leopoldovskej veznice chodia mnisky a oprosil boha vyspovedal sa a bolo mu odpustene a ja som iba rozvedena zena ktoru muz klamal a podvadzal a ja zijem v hriechu lebo som sa znovu vydala a pred bohom mam stale prveho manzela cize som horsia ako 5nasobny vrah jemu bolo odpustene ...mne nie.tak som sa na to pytala farara a povedal mi ze katolicke zakony su neskutocne vela rokov stare vela rokov sa nic nezmenilo a niekedy nebol hriech rozvodu tak aby to bolo v poriadkku mala by som svojho ex ...niecom ovalit zabit potom cice bude aj ja zavreta ale mozem sa vyspovedat a bude mi odpustene :lol: :lol: :lol: jaka logika ze ano!!!!:))))ale toto neni o bohu ale o ludoch ktory maju katolicke zakony po palcom
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od lucia1610 » Štv Jan 20, 2011 11:02 am

tiez verim ze Boh existuje a stale stoji pri nam aj v dobrom aj v zlom
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Jan 20, 2011 1:04 pm

natusa píše:
Mhrnko píše:Ja patrim tektiez k tym co veria,ale do kostola nechodia.Cela cirkev je dlhymi starociami zdeformovana.Je tam kopec hriesnikov,ako sme my a este sa tvaria,ze su svati.Cirkev uz zdaleka nedodrziava to,co sama kaze.Farar je uz skor povolanie,nez poslanie.

presne BABYB TOTO SI PRECITAJTE !!!citala som ze za 5nasobnym vrahom do leopoldovskej veznice chodia mnisky a oprosil boha vyspovedal sa a bolo mu odpustene a ja som iba rozvedena zena ktoru muz klamal a podvadzal a ja zijem v hriechu lebo som sa znovu vydala a pred bohom mam stale prveho manzela cize som horsia ako 5nasobny vrah jemu bolo odpustene ...mne nie.tak som sa na to pytala farara a povedal mi ze katolicke zakony su neskutocne vela rokov stare vela rokov sa nic nezmenilo a niekedy nebol hriech rozvodu tak aby to bolo v poriadkku mala by som svojho ex ...niecom ovalit zabit potom cice bude aj ja zavreta ale mozem sa vyspovedat a bude mi odpustene :lol: :lol: :lol: jaka logika ze ano!!!!:))))ale toto neni o bohu ale o ludoch ktory maju katolicke zakony po palcom

presne natuska o nicom inom nesnivam len o tom ..stat pred oltarom s terajsim manzelom ale to by som musela do vatikanu asi a tam prosit o odpustenie ze som sa rozviedla s muzom ktory ma aj po zemi tahal!
to je ozaj nepochopitelne...ale ktory zakon je pochopitelny? :roll: :(
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

verím

od kira730 » Pon Apr 11, 2011 3:47 pm

niekto verí, a niekto nie, ja verím v Boha, nie fanaticky, nechodim kazdy den do kostola,ale ak mam chvilu cas ,tak aspon v nedelu sa snazim chodit vzdy.nemyslim ze ludia si robia vsetko zle sami.niekedy je to osud,a neda sa vysvetlit preco.ale treba niecomu verit.vždy ked pridem do kostola je tam neskutočny pokoj,klud,a mne to doda vela sil a energie.verím a aj deti vediem k tomu aby verili.
Naposledy upravil kira730 dňa Uto Apr 12, 2011 7:33 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť