Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - zaruka na novy tovar

zaruka na novy tovar

od hrozienko1 » Ned Okt 17, 2010 7:14 am

Chcem sa spytat mamičiek co predavaju novy tovar, poskytuju aj zaruku 2 roky? Predavam zimne kombinezky, ktore su nove a neviem ako to je v takychto pripdoch, dakujem za kazdu odpoved?
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Okt 17, 2010 8:20 am

pozrela som sa k vam do albumu a kedže predávate nový tovar vo väčšom množstve (teda nie náhodný 1 kus - nevhodný darček) za účelom zisku, musíte mať živnosť, kedže sa jedná o klasický malopredaj. Tovar predávať s bločkom (pri internetovom predaji može byť aj faktúra, ktorá zároveň slúži ako dodací list) a samozrejme dodržiavť aj zákony ohladne vrátenia tovaru (do 10 dní) a záruky (2 roky).
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Ned Okt 17, 2010 10:23 am

no nie som si istá,či tu všetci majú zrovna živnosť :wink: :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Okt 17, 2010 2:15 pm

Janka81 píše:no nie som si istá,či tu všetci majú zrovna živnosť :wink: :wink:

nie, verím, že nemajú
ale tí, čo nemajú, porušujú zákon a v prípade, že by ich niekto udal, môžu z toho mať paradne problemy
no ked sa im (zatial) dobre spáva, nech robia ako robia ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Ned Okt 17, 2010 9:12 pm

sandras píše:
Janka81 píše:no nie som si istá,či tu všetci majú zrovna živnosť :wink: :wink:

nie, verím, že nemajú
ale tí, čo nemajú, porušujú zákon a v prípade, že by ich niekto udal, môžu z toho mať paradne problemy
no ked sa im (zatial) dobre spáva, nech robia ako robia ...

ešte je stále dosť ľudí asi takých,že sa im zrovna niekoho udávať nechce :wink: v tomto štáte sa v iných prípadoch dáááleko viac porušuje zákon a robiť niekomu zle aspoň mne osobne sa veru nechce :lol: :lol: :lol:

..ži a nechaj žiť.. :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Ned Okt 17, 2010 9:27 pm

ani mne sa udávať nechce... ale su aj takí, ktorým sa chce
hlavne ak kupia (pre nich) drahú vec a potrebuju ju neskor vyreklamovať, prípadne chcú vrátiť, vymeniť a podobne a predavajuci sa zrazu začne tváriť "ja nič ja muzikant - hlavne, že som predal, nemáš učtenku, tak si možeš pískať ..."
A stačí jeden takýto naštvaný ... a bude mať čistou zhodou okolností niekoho známeho na ŠOI (alebo niekde inde) a poradia mu, čo ma robiť a kam napísať

Takže ži a nechaj žiť a dovtedy behaj s krčahom po vodu, kym sa nerozbije ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Pon Okt 18, 2010 10:23 am

sandras píše:ani mne sa udávať nechce... ale su aj takí, ktorým sa chce
hlavne ak kupia (pre nich) drahú vec a potrebuju ju neskor vyreklamovať, prípadne chcú vrátiť, vymeniť a podobne a predavajuci sa zrazu začne tváriť "ja nič ja muzikant - hlavne, že som predal, nemáš učtenku, tak si možeš pískať ..."
A stačí jeden takýto naštvaný ... a bude mať čistou zhodou okolností niekoho známeho na ŠOI (alebo niekde inde) a poradia mu, čo ma robiť a kam napísať

xi asi tak nejak :lol: :lol: :lol: ale ved ak už niekto nakupuje lacnejšie nový tovar a tu ho predáva,tak snád má od toho aj nejaké bločky,či faktúry a v prípade potreby by to mal vedieť odreklamovať :wink:..tým pádom nenaštve kupujúce a nikto nebude mať potrebu mu robiť zle..jedine nejaká nudiaca sa mrcha :lol: :lol: :lol:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od hrozienko1 » Pon Okt 18, 2010 2:44 pm

Dakujem za odpovede! :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pon Okt 18, 2010 3:47 pm

Janka81 píše:
sandras píše:ani mne sa udávať nechce... ale su aj takí, ktorým sa chce

xi asi tak nejak :lol: :lol: :lol: ale ved ak už niekto nakupuje lacnejšie nový tovar a tu ho predáva,tak snád má od toho aj nejaké bločky,či faktúry a v prípade potreby by to mal vedieť odreklamovať :wink:..tým pádom nenaštve kupujúce a nikto nebude mať potrebu mu robiť zle..jedine nejaká nudiaca sa mrcha :lol: :lol: :lol:

asi ano, je to vždy o komunikácii predávajúceho ... ale žial su aj takí, čo predaju a viac ich to nezaujíma (nehovorím, že je taký prípad hrozienko1).
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 22Evka22 » Pon Okt 18, 2010 6:26 pm

Ja som zatial dostala dodaci list-fakturu iba u jednej jedinej osoby,,a to som tu uz niejake dva roky,,inak ani jedna mi neposlal ani pokladnicny blok,,ani fakturu nic.Dokonca niektore maju v podmienkach,ze tovar neberu spat,,a vymena za ine cislo je v 99% nulova.Myslim si,,ze asi tak 0,5% predavajucich novy tovar Vam vystavia doklad o kupe,,vec vymeni,alebo dokonca si mozete u nej uplatnit 2 rocnu zaruku.Kazda sa ohradza tym,ze tovar objednava zo zahranicia,,ze postovne si musite zaplatiti a v takom pripade Vas prejde chut na reklamaciu.Ale uz som si povedala,,ze ked predavajuca bude s prepacenim svina,,budem aj ja.
Nahlasim ju kompetetnym uradom,,a nech to potom vysvetluje im.
Z mojej strany uz bolo ohladuplnosti dost,,ako sa budu spravat ku mne,,budem sa spravat aj ja k nim.
Ja proti nim nemam osobne nic,,ale klast si taketo podmienky,,je proti zakonne,,nakolko aj v katalogovych on-line predajniach Vam tovar vymenia,,vyreklamuju,,alebo vratia peniaze a dodaju Vam aj fakturu :idea:
Tu sa predavajuca este ohradi,,ze sme na bazare,,tak potom nechapem,,naco tu predava novy tovar,,ked je to bazar.Osobne si myslim,,ze nemaju zivnost a ak by ste pytali doklad o kupe,,myslim,,ze by bol s tym velky problem.
Uz som sa stretla s vyhovorkami,,ze pomahaju kamaratke predat,,alebo ze ma zruseny obchod a doklad mi nemoze vystavit a podobne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Pon Okt 18, 2010 6:47 pm

ja nove veci objednávam len na MMB a ak mi napíše, že je to s dokladom (akurát dnes mi tak prišli topánky pre syna :D ).
Inak žial, nie som taka bohatá,a by som v prípade, že nesadne číslo, alebo sa tomu niečo stane to mohla vyhodiť do koša, prípadne predávať niekomu dalšeimu so stratou. Ak nedaju k novým veciam doklad, možu si taký tovar nechať. Kupim si v obchode ( a často lacnejšie a lepšie ...).

nebola som taka vždy, ale už som sa poučila a fakt to nestojí za to
Ja prednedávnom tak kupila teplákovku a platenky ... došlo OK, ale bez dokladu, napohlad vyzeralo pekne ... platenky sa rozpadli po prvom použití a teplakovka cela popúšťala farbu a je hnusná, že sa to hambím dať decku na dvor ... navyše sa bojím, že to púšťa farbu a bohviečo je v nej... som taka naštvaná, hlavne na seba, že som kupila takto mačku vo vreci bez dokladu a nestálo to málo (20€ za veci vhodné do koša nie je lacný špás). Keby som to kupila v obchode, idem to tak určite reklamovať. ale takto cez net to su dalšie naťahovačky a peniaze ... takže sa mi do toho ani nechce.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od zuzka18 » Pon Okt 18, 2010 9:06 pm

myslim si ze k drahsim veciam urcite patri zaruka, a to nehovorim o znackovych veciach, to ze predavajuci ktori to objednavaju zo zahranicia reklamacie neberu mi pripada chore, lebo vecsina ma take vysoke ceny ze lacnejsie kupim v obchode a mam zaruku a viem kde som to kupila.nieje vsetko lacnejsie na internete ako som si vzdy myslela.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 22Evka22 » Pon Okt 18, 2010 10:12 pm

Sandras,,presne takuto skusenost som mala aj ja,,ked som si po prvy krat objednala u jednej pani znackovu teplakovu supravu,,dala som za nu vtedy 1050sk aj spoštovnym.Po prvom oprati zmolky,,pustila farbu.Pani isla na mna s tym,,ze je zo zahranicia dovezena a zereklamaciu si musim zaplatit-teda ako poštovne.A stale dokola,,ze ona ma vsetko original.
Asi po tyzdni kamoska isla na pohovor do mesta kde pani byvala,,vzala som teplakovu,,kamoska ma vyhodila rovno pred domom.Pani onemela,,cudovala sa,,co u nej robim a kedze som nebola za PC ,,ale priamo u nej,,vratila mi celu sumu.
U botasiek som take stastie nemala,,do kosic sa mi nechcelo.
S detskymi vecami zatial som nemala som niejaky vacsi problem.
Zuzi,,by si sa divila,,ake ubohe az za vlasy pritiahnute vyhovorky predavajuce pouzivaju,,hlavne tie co predavaju Disney veci,,maju to predraze,,ziadna zaruka apritom tie veci su vhodne ako handra.Priklad osuska Hanna Montana je tenka ako WC papier ,,ale predavajuca chce za nu 12,50eur,,ale cez tu osusku vidis na druhu stranu,,v obchode mam za tu cenu š krat hrubsiu osusku a po prvom prani nebude mat plno zmolkov.Ale predavajuca sa bude dusitmmze je to kvali a ze som to zle prala.
Lenze je to tym,,ze vela maminiek tie peniaze oželie,,ako sandras a kasle nato,,neozve sa a potom taketo herecky su na koni.Nemaju povolenie,,predavaju fejky a pytaju za to hrozne peniaze.Neposkytuju zaruku,,ani vymenu tovaru ci vratenie penazi,,lebo si na bazare.Lenze bazar je preto bazar,,ze sa tam lacno a dobre nakupit,,lenze tieto predavajuce tu iba viac menej zarabaju na ukor druhych a moze sa na mna kazda predavajuca novy tovar nastvat,,ak ma na to papiere,,malo by byt samozrejmostou,,ze dostanete v balicku dodaci,,alebo pokladny blok,,ci prijmovy listok.
Zatial takuto samozrejmost praktizuje jedna jedina predavajuca tu na BB,,ale ja racej nakupujem na jej obchodnej stranke,,kde ma samozrejme viac tovaru a rozneho.
Takze z toho mi vyplyva ze ostatne predavaju na cierno,,a som si na 100% ista,,ze ak by som kazdu jednu od ktorej som kupovala novy tovar nahlasila,,mali by velke problemy.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od natusa » Uto Okt 19, 2010 8:12 am

tiez neverim ze tu (az na ozaj par vinimiek)ma niekto zivnost.vela predavajucich tu prave preto predava ze nemusi ......ale najviac ma štve ze niektory aj ked neodvadzaju ziadne poplatky ako zivnostnici tu maju tovvar este ovela draksi ako v obchode !!!tomu sa uz hovori nenažranost!!!!
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Uto Okt 19, 2010 9:35 am

natusa mas pravdu vela krat sa mi stalo ze som z dlhej chvile vbehla do obchodiku v meste a pozeram ze je to tam lacnejsie ako niekde u nejakych tuna na bb

Aj mam niekedy nutkanie napisat tej dotycnej ze uprav si cenu ved nove kupim lacnejsie ako obnosene, ale das pokoj mas pokoj.
No stalo sa!!! ozaj obnosene bolo drahsie ako nove v obchode a to uz nieje o tom zarobit nejake E kvoli tomu ze sa chcem tej veci zbavit ale ozaj nenazranost!! :cry:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

Ďalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť