Nemáte zapnutý JavaScript alebo ho Váš prehliadač nepodporuje. Zapnutý javascript je potrebný na správne fungovanie portálu babybazar.sk.

Ak Váš prehliadač nepodporuje JavaScript použite prosím iný (Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer).

Nakupovanie – obchody, reklamácie - zaruka na novy tovar

od 22Evka22 » Štv Okt 21, 2010 7:45 am

Ja sa nemam dovod preco hnevat na ani jednu,ja mam svoj nazor,,vy mate svoj nazor.Vsetko je uhol pohladu.Len som toho nazoru,ze ak tu niekto predava pod uctom silver a gold,,predava vo vacsom mnozstve,,ako ostatne a objednavaju napr.z anglicka,,mali by brat na seba vsetku zodpovednost co sa tyka reklamacie,,vymeny tovaru a aj vratenia penazi.
Chapem aj to,,ze si privyrabaju,,no nie je od nich fer,,ak napisu,,ze nevymienaju novy tovar,,,nevracaju peniaze a podobne.Ved tym porusuju vsetky podmienky predaja,,ved aj ked objednavate v internetovych obchodoch,,mate pravo ako na vymenu,,tak vratenie penazi.
A ked objednavaju vo vacsom množstve,,nemal by to byt pre ziadnu predavajucu problem,,tovar vezme spat,,ci vymeni a moze ho dalej ponuknut.
Uz aj ked teda nemaju ten blok,,a ako pisete su ochotne Vam veci zohnat,,podmienky predaja by mali dodrziavat aj oni.Ani ja som doteraz nemusela nic take urobit,,ale tiez som nebola dva -krat nadšena,,ked som si precitala,,ze tovar neberie spat,,nevymiena.Tak som trpla,,aby veci sadli,,ale tak bolo by pocedane,,ze aj ja mam svoje prava pri nakupe cez internet a podmienky platia pre vsetkych rovnako a hlavne tie co predavaju na cierno,,by si mali dat zalezat na ich dodrziavani.
Nie vzdy Vam velkost sadne a potom Vam to rok stoji v skrini,,co Vas mzri,,ale nemozete s tym urobit nic.
Podla zakona si predavajuca taketo podmienky nemoze davat,,vratenie tovaru do 5-7 dni bez udanie dovodu,,ta ista doba na vymenu tovaru a 2 rocna zaruka na reklamaciu.
Ale ako pisete ,,su tu mamicky,,ktore sa snazia vyst uplne v ustrety,,su velmi mile a ochotne,,maju dobre srdiecko a na tie by som urcite ziadnu kontrolu neposlala.Pisala so o tych,,vascinou su to tie co na cierno predavaju,,ze maju tu drzost napisat co by som chcela za take peniaze,,aleboze ze mi reklamaciu vezme,,no postovne tam a spat si musim hradit ja-je to jej povinnost a podobne spekulantky.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Štv Okt 21, 2010 8:31 am

Lenze su tu aj technicke problemy ,ktore si asi neuvedomujete.Tovar napr.z Anglicka je na objednavku,cesta sem trva 2 tyzdne napr.kym sa tovar dostane k Vam tiez nejaku dobu a kym ho vratite tiez nejaku dobu a kym ho posle spat do Anglicka tiez nejaku dobu a uz jej ho samozrejme spat nevezmu,lebo uplynulo 7 dni,co je doba na vratanie bez udania dovodu.Takze naozaj tieto predavajuce co veci objednavaju nemozu ich brat spat ,lebo im ich spat tiez nikto nevezme,takze v takomto pripade by Vam boli aj bloky na nic.Ked chcete blok a zaruku ,tak asi treba fakt kupit v kamennom obchode.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 22Evka22 » Štv Okt 21, 2010 10:01 am

martinka74 píše:Lenze su tu aj technicke problemy ,ktore si asi neuvedomujete.Tovar napr.z Anglicka je na objednavku,cesta sem trva 2 tyzdne napr.kym sa tovar dostane k Vam tiez nejaku dobu a kym ho vratite tiez nejaku dobu a kym ho posle spat do Anglicka tiez nejaku dobu a uz jej ho samozrejme spat nevezmu,lebo uplynulo 7 dni,co je doba na vratanie bez udania dovodu.Takze naozaj tieto predavajuce co veci objednavaju nemozu ich brat spat ,lebo im ich spat tiez nikto nevezme,takze v takomto pripade by Vam boli aj bloky na nic.Ked chcete blok a zaruku ,tak asi treba fakt kupit v kamennom obchode.

Precitajte si podmienky horalka99,,tam zaruku poskytuje,,nakolko nepredava na cierno.A ak sa predavajucej tovar vrati,,moze ho predsa ponuknut dalej,,ja v tom nevidim problem.
Ale vsetko je vec nazoru.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od kriskovalud » Štv Okt 21, 2010 10:03 am

v tom s 22evka22 plne suhlasim sme rozne tu na bb aj na inych portaloch co sa predava,jedny su ochotne mile a da sa s nimi vseliako dohodnut a ine zase za vidinou zarobku nepristupia na nic ale je fakt ze ked predavaju novy tovar zarka a aj vratenie tovaru by mala byt.
Ja som to uz raz spominala ze sa mi stalo ze som kupovala novy kabatik ktory mi nesadol kupujuca sa ma pytala ci chcem blok ja ze nie ved naco kabatik dosiel ale maly tak som ho vracala spet ale cestou sa stratil.....no pani predavajuca sa so mnou dohodla ze mi vrati cast penazi kedze ani ona ani ja sme nemali nic kabatik stal 15E vratila mi 10E to si myslim bol korektny pristup.Obe sme boli spokojne aj ja som nieco mala aj ona....nakupujem u nej casto a viem ze ak by bol problem dohoda je ista!!!

Takze sme rozne a tak je to vo vsetkom!!! :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Okt 21, 2010 11:35 am

22Evka22 píše:
martinka74 píše:Lenze su tu aj technicke problemy ,ktore si asi neuvedomujete.Tovar napr.z Anglicka je na objednavku,cesta sem trva 2 tyzdne napr.kym sa tovar dostane k Vam tiez nejaku dobu a kym ho vratite tiez nejaku dobu a kym ho posle spat do Anglicka tiez nejaku dobu a uz jej ho samozrejme spat nevezmu,lebo uplynulo 7 dni,co je doba na vratanie bez udania dovodu.Takze naozaj tieto predavajuce co veci objednavaju nemozu ich brat spat ,lebo im ich spat tiez nikto nevezme,takze v takomto pripade by Vam boli aj bloky na nic.Ked chcete blok a zaruku ,tak asi treba fakt kupit v kamennom obchode.

Precitajte si podmienky horalka99,,tam zaruku poskytuje,,nakolko nepredava na cierno.A ak sa predavajucej tovar vrati,,moze ho predsa ponuknut dalej,,ja v tom nevidim problem.

ano horalka poskytuje ale ona zasa nepredava veci z anglicka...cize ak tovar putuje len cez slovensko tak je to ine ..
reagujem teraz nato co martinka pisala ze z anglicka kupeny tovar a reklama ci vratenie...
inak ma vobec nejaka predavajuca take podmienky ako napriklad horalka a predava tovar z anglicka?
tusim som taku ani tu ani na mmb nenasla..tak asi nieco v tom bude co pise martinka...to som teraz len tak nahlas rozmyslala :) lebo som ozaj este na taku nenatrafila.. :roll:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Štv Okt 21, 2010 12:56 pm

Ingi,viem co pisem,objednavam velmi casto Next a aj ine veci a naozaj sa to neda vratit,lebo v danej lehote sa to nijak nestihne.Takze je to na moje riziko ,ze ked nesadne alebo sa nebude pacit,musim si predat sama.Kupovala som aj slovenske vyrobky a od predvajucich som dostala aj fakturu aj moznost vymenit.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Štv Okt 21, 2010 1:36 pm

martinka74 píše:Ja si tiez dost casto objednavam napr.Next z Anglicka ,alebo ine znacky z USA,ale nikdy by ma ani nenapadlo pytat si od predavajucej blok alebo fakturu,ved mi robia laskavost a dodaju mi tovar bud lacnejsie napr. Next ako na Slovensku,alebo tovar z USA,ktory tu vobec nekupim a za super ceny.Maju s tym urcitu namahu ,takze chapem ze si nieco navysuju a rozumiem aj tomu ,ze riziko ,ked nieco nesadne nesiem ja,hold to je internetovy predaj.Mam par takych super kociek na MMB a nikdy by ma ani nenapadlo poslat na ne kontrolu.Ved je to smiesne ,zarobia si par Eur popri materskej,tu na Slovensku sa robia take podvody,ze toto je naozaj len kvapocka v mori,velmi ,velmi smiesna.

presne si to vystihla Martinka :lol: ak si vie niekto šikovne privyrobiť a neokráda,či nezavádza pritom ostatných,je to aj podľa mňa v poriadku :P :P :P
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od Janka81 » Štv Okt 21, 2010 1:40 pm

22Evka22 píše:Ja sa nemam dovod preco hnevat na ani jednu,ja mam svoj nazor,,vy mate svoj nazor.Vsetko je uhol pohladu.Len som toho nazoru,ze ak tu niekto predava pod uctom silver a gold,,predava vo vacsom mnozstve,,ako ostatne a objednavaju napr.z anglicka,,mali by brat na seba vsetku zodpovednost co sa tyka reklamacie,,vymeny tovaru a aj vratenia penazi.
Chapem aj to,,ze si privyrabaju,,no nie je od nich fer,,ak napisu,,ze nevymienaju novy tovar,,,nevracaju peniaze a podobne.Ved tym porusuju vsetky podmienky predaja,,ved aj ked objednavate v internetovych obchodoch,,mate pravo ako na vymenu,,tak vratenie penazi.
A ked objednavaju vo vacsom množstve,,nemal by to byt pre ziadnu predavajucu problem,,tovar vezme spat,,ci vymeni a moze ho dalej ponuknut.
Uz aj ked teda nemaju ten blok,,a ako pisete su ochotne Vam veci zohnat,,podmienky predaja by mali dodrziavat aj oni.Ani ja som doteraz nemusela nic take urobit,,ale tiez som nebola dva -krat nadšena,,ked som si precitala,,ze tovar neberie spat,,nevymiena.Tak som trpla,,aby veci sadli,,ale tak bolo by pocedane,,ze aj ja mam svoje prava pri nakupe cez internet a podmienky platia pre vsetkych rovnako a hlavne tie co predavaju na cierno,,by si mali dat zalezat na ich dodrziavani.
Nie vzdy Vam velkost sadne a potom Vam to rok stoji v skrini,,co Vas mzri,,ale nemozete s tym urobit nic.
Podla zakona si predavajuca taketo podmienky nemoze davat,,vratenie tovaru do 5-7 dni bez udanie dovodu,,ta ista doba na vymenu tovaru a 2 rocna zaruka na reklamaciu.
Ale ako pisete ,,su tu mamicky,,ktore sa snazia vyst uplne v ustrety,,su velmi mile a ochotne,,maju dobre srdiecko a na tie by som urcite ziadnu kontrolu neposlala.Pisala so o tych,,vascinou su to tie co na cierno predavaju,,ze maju tu drzost napisat co by som chcela za take peniaze,,aleboze ze mi reklamaciu vezme,,no postovne tam a spat si musim hradit ja-je to jej povinnost a podobne spekulantky.

Evka,ak niektorá má také "divné" a nefér podmienky predaja,jednoducho od nej nekúpim :wink: určite nie je jediná,ktorá má takýto tovar,tak treba ísť "o dúm dál"..a holka nezarobí :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Okt 21, 2010 1:56 pm

martinka74 píše:Ingi,viem co pisem,objednavam velmi casto Next a aj ine veci a naozaj sa to neda vratit,lebo v danej lehote sa to nijak nestihne.Takze je to na moje riziko ,ze ked nesadne alebo sa nebude pacit,musim si predat sama.Kupovala som aj slovenske vyrobky a od predvajucich som dostala aj fakturu aj moznost vymenit.

viem martinka ze vies :wink:
ja som doteraz nad tym sa nezamyslela preco vlastne nevymienaju tak preto som pisala takto ze sa mi to zda rozumne ze sa to neda vratit do anglicka na reklamu ci.podobne :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od martinka74 » Štv Okt 21, 2010 2:00 pm

Vies moja,ked je rozumna predavajuca,tak Ti vsetko vysvetli a potom nemate zbytocne problemy.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 22Evka22 » Štv Okt 21, 2010 2:19 pm

Janulka,,to je pravda,ale mozem hladat cele dni a nenajdem,,kedze 99% si privyraba predajom tu,,ale kedze ponukaju tovar vo vacsom mnozstve ako privyrobenie mi to nepripada....to mi musis dat za pravdu.Zatial som taky problem nemala ja,,ale kedze sa to tyka mojej rodiny,,tak ma to nastvalo.Nakolko viem,,ze kazda mamina pozera na kazdy cent,,mam setru na materskej,,kamaratky,,,zeny strykov a bratrancov,,takze presne viem,,ako takato mamina rozmysla.A kazda tomu svoju dietatu dopraje vsetko to co mu treba,,hlavne oblecenie,,z ktoreho rychlo vyrasta.
Preto ma to vie nastvat,,urcite pani hrozienko je poctiva,,pozerala som tie vecicky a su velmi pekne,,no skoda,,ze velkost ktoru potrebujeme ma rezervovanu.Ale ako si povedala ,,treba hladat dalej.
Urcite ma teraz ma plno predavajucich v zuboch,,kedze vedia,ze mam pravdu,ale kedze su take neferove a kladu si svoje vlastne podmienky,,ktore si upravuju ako im hodi....
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od inguli » Štv Okt 21, 2010 3:39 pm

martinka74 píše:Vies moja,ked je rozumna predavajuca,tak Ti vsetko vysvetli a potom nemate zbytocne problemy.

ja som ani nemala brala som podmienky ake mali a hotovo...
a ked sa mi nepacia podmienky tak jednoducho idem dalej hladat neriesim..no ked mam nejake otazky na predavajuce tak aj napisem a podla odpovedi sa rozhodujem...stalo sa mi uz ze som dostala taku suchu odpoved ze ma to hned odradilo od kupi a konec :roll: :D
ja som teraz kupovala u siveroniky a som spokojna aj s komunikaciou aj s tovarom.. :wink:
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Štv Okt 21, 2010 4:56 pm

22Evka22 píše:

Evka, zdielam vaš názor ... pokial by predavbajuce nakupovali v skladoch, mali obchodné zmuvy pre velkoodberatelov, nemal by byťč problem medzi nimi a ich dodávatelmi ... lenže oni to kupia v normálnom maloobchode a predavaju dalej a tym padom problemy maju ... lenže to nas ako kupujúce nemusí zaujímať, že to maju takto hlúpo poriešené bez zmúv, všetko čiernota

a pekne to nazývaju, že "privyrobenie"... skor riadny biznis a peknými zoskami ... pri tej marži (30 - 40%) a nulových nákladoch na živnosť je to rozprávkové podnikanie :roll:

Ale OK, nech si "podnikajú", mne to nevadí, ale nech su aspon ludské a nie že predaju s tým, že človek ani vymeniť nemože, ani reklamovať ... su to nove veci a pri slovenských cenách NEXTU nehnevajte sa, ale aby sa to potom nedalo ani vymeniť??? Povedia, že ved posunte dalej ... prečo by to nemohli prfedať dalej oni, ked maju soieť zákazníkova ovela väčšiu šancu, že sa toho zbavia. Maržu maju dosť velkú na to, aby v tom boli zahrnuté náklady na prípadnú vymenu a pdoobne.
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od 22Evka22 » Štv Okt 21, 2010 6:30 pm

sandras píše:
22Evka22 píše:

Evka, zdielam vaš názor ... pokial by predavbajuce nakupovali v skladoch, mali obchodné zmuvy pre velkoodberatelov, nemal by byťč problem medzi nimi a ich dodávatelmi ... lenže oni to kupia v normálnom maloobchode a predavaju dalej a tym padom problemy maju ... lenže to nas ako kupujúce nemusí zaujímať, že to maju takto hlúpo poriešené bez zmúv, všetko čiernota

a pekne to nazývaju, že "privyrobenie"... skor riadny biznis a peknými zoskami ... pri tej marži (30 - 40%) a nulových nákladoch na živnosť je to rozprávkové podnikanie :roll:

Ale OK, nech si "podnikajú", mne to nevadí, ale nech su aspon ludské a nie že predaju s tým, že človek ani vymeniť nemože, ani reklamovať ... su to nove veci a pri slovenských cenách NEXTU nehnevajte sa, ale aby sa to potom nedalo ani vymeniť??? Povedia, že ved posunte dalej ... prečo by to nemohli prfedať dalej oni, ked maju soieť zákazníkova ovela väčšiu šancu, že sa toho zbavia. Maržu maju dosť velkú na to, aby v tom boli zahrnuté náklady na prípadnú vymenu a pdoobne.

Tak Sandras s poslednymi dvomi vetami s vami na 100% suhlasim.Vlastne so vsetkym suhlasim,,ale s tymi dvomi vetami ste napisala moj nazor.Viete kolko krat som pozerala na veci next,,lebo su velmi pekne.No ked som si precitala podmienky,,racej som nekupila,,alebo som trpla,,aby vecicky sedeli.Naštastie,,sa mi vzdy podarilo dohodnut,,no strykova zena take stastie nemala,,ani sesternica.Ale tak za ne to nemozem riesit,,kedze kupou suhlasili s podmienkami.Ale aj ked to objednavaju z Anglicka,,mali by obchodne podmienky dodrziavat,,ked maju tolko zakaznicok,,mozu to dalej posunut oni,ked si takto na cierno privyrabaju bez niejakych vydavkov.
Lenze viete ako to chodi na slovensku,,ked sa clovek ozve a povie svoj na,,nazor idu ho lincovat a zatracovat.este sa osopia,,ze co ste si to dovolila.Ale tak vieme aj to,,ze trafena hus zagaga alebo čuši ako voš pod chrastou...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

od sandras » Štv Okt 21, 2010 7:13 pm

ja mam veci NEXT len z aukcie od jednej predavajucej a vydražila som za smiešnu cenu ... teda primeranú tomu, kolko next stojí v UK ... a riskla som aj to, že to bude trošku velké, ved deti dosrastú, radšej som vzala väčšie. Nemala som problem, veci boli nove, neičo už bez vsačiek. Ale za tie predražené ceny, čo to predavaju bežne (1,5 až 2x tak drahé ako v UK) by som to teda nekupila bez zaruky a dokladu.

navyše, nie som si istá, či vobec NEXT schvaluje takéto praktiky. Určite nie je povolené davať si na stránku fotky stiahnuté z ich oficiálnej stránky. Ajnapríklad Bonprix vyslovene zakazuje dalšiu distribúciu ich tovaru, Quelle davalo vybraným obchodníkom ponuku na spoluprácu a predávať mohli len ako oficiálni spolupracovníci, tovar dostávali lacnejšie a predávať smeli len za ceny uvedené v katalogu! Nie vyššie! Tiež mali iné podmienky ohladne vrátenia tovaru ... nie 10 dní ale celý mesiac a zákazník tovar smel najskor vyskúšať a ak nesadol, mohol ho neprebrať, prípade aj do 10 dní distributorovi vrátiť ... takže všetko s da, ak sa to robí oficiálne a na zmluvy. Ale načierno samozrejme nie ...
Obrázok užívateľa
Moje inzeráty

PredchádzajúciĎalší

Vymazať všetky cookies fóra
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Zatvoriť