02. 07. 2014
Diéta, ktorá spôsobila ošiaľ aj na Slovensku
Knihu Pierra Dukana si už prečítalo vyše 8 miliónov ľudí v 20 krajinách sveta. Keď vyšla prvá kniha na Slovensku, spôsobila ošiaľ aj u nás. Teraz je tu tretia kniha
Dukanova diéta 2014 s novými receptami, v ktorej nájdete úplné znenie metódy, úvod k fyzickej aktivite predpisovanej na recept a zápisník receptov, ktoré vám umožnia donekonečna variovať vaše jedlá v priebehu diéty. Nechýbajú ani nové vegetariánske recepty.
Jennifer Lopez, Gisele Bundchen či Kate Middleton. To je len pár hviezd, ktorým pomohla. 14 rokov praxe. 25 miliónov čitateľov. A zdokonalená metóda. Dukanova diéta spustila pred rokmi vo svete doslova lavínu.
Úspech Dukanovej diéty
Diéta dr. Pierra Dukana sa dlhé roky drží medzi top diétami. Stovky lekárov požiadali P.Dukana o súhlas využívať ju v praxi. Jej čaro je totiž v jednoduchom nastavení, v jasných pravidlách, efektivite, rýchlosti účinku a trvácnosti výsledkov. Využíva 100 potravín (+78 proteínov a 28 druhov zeleniny), ktoré sú bežne dostupné a pre človeka prirodzené – konzumovať ich môžete podľa ľubovôle.
Čo možno jesť na raňajky v útočnej fáze?
Existuje zoznam potravín a nápojov, z ktorých si môžete pripraviť raňajky podľa svojej chuti.
Nápoje: káva, odstredené mlieko, čaj a bylinkové odvary, kávovinový nápoj.
Mliečne výrobky: faisselle (jemný mäkký tvarohový syr) bez tuku, tvaroh bez tuku, smotanový nízkotučný syr petit-suisse, nízkotučný jogurt
Placka s ovsených otrúb.
Mäso a vajcia: plátok odtučneného kuracieho mäsa, odtučnená šunka, mäso z Graubündenu, plátok odtučneného morčacieho mäsa, praženica, volské oko, vajce namäkko (do ktorého možno namáčať kuracie prsia), omeleta.
Čo možno jesť na obed v útočnej fáze?
Vaše predjedlá, hlavné jedlá i dezerty môžete pripravovať zo 72 proteínových potravín, ktoré nájdete na strane 49 knihy
Dukanova diéta 2014 s novými receptami. Jedzte ich podľa chuti. Dbajte na to, aby ste počas jedla veľa pili. Môžete si už dopredu pripraviť čaj do kanvice, alebo perlivú vodu. Ochutené sýtené nápoje sú takisto povolené. Neváhajte pri vašich jedlách použiť bylinky a korenie, aby ste dodali jedlám fantáziu a dbajte aj na úpravu, pretože jedlo, ktoré dobre vyzerá, nasýti viac
Ak nebudete mať čas na prípravu omáčky, môžete pri príprave jedla bez problémov použiť ocot, papriku, korenie alebo aspartam.
Pozor ale na pascu, ktorá môže zabrzdiť výsledky diéty či spôsobiť hromadenie vody v tele. Obmedzte používanie soli a horčice.
NÁPOJE: tichá voda, perlivá voda alebo ochutená čaj, sladené sýtené nápoje
PREDJEDLÁ: vajcia natvrdo, surimi, chudé údeniny: mäso z Graubündenu, odtučnená šunka, kuracie prsia, makrela na bielom víne, údený losos, krevety, krab
PRÍLOHY: Varené shirataki (špagety) konjac (s nízkotučnou bolonskou omáčkou)
HLAVNÉ JEDLO: grilované kura, tatarský biftek, teľacia pečienka, rozbif, steak z konského mäsa, králik, teľacia alebo hydinová pečeň, ryba na pare, omeleta, praženica (miešané vajíčka)
DEZERTY: tvaroch, smotanový čerstvý syr bez tuku, jogurt bez tuku, placka z ovsených otrúb, (ak ste ju nejedli na raňajky), dezerty s vaječným základom, (napr. vanilkový vaječný krém